– Vi før større lokal frihet med tanke på råvarer og konsept, sier Truls Røise, en av eierne.

Han sier at det ikke ligger noe dramatikk bak beslutningen, men at de sammen med Kolonihagen-gruppen og gründer Jon-Frede Engdahl har funnet ut at dette er den beste løsningen for Hamar-restauranten.

– Dette er noe begge parter er enige om. Kolonihagen har fått en enorm mottakelse, og vi har hatt et veldig godt prøveår, sier Røise.

Franchiseavtalen rommer noen stordriftsfordeler, samtidig som det koster å være franchiserestaurant.

– Vi hadde håpet å kunne ta ut større stordriftsfordeler. Vi ser at det er riktigere for oss å bruke ressursene på vår egen organisasjon, slik at vi kan utvikle virksomheten, kvaliteten og omfanget, sier Røise.

KAN VELGE LEVERANDØRER

Det at restauranten nå skal stå på egne bein under navnet Basarene, vil gi driverne større frihet.

– At vi får større lokal frihet til å velge leverandører, har vært en viktig drivkraft. Med en slik justering vil vi også komme tettere på leverandørene våre. Vi bor midt i matfatet, sier Røise.

Restauranten har allerede mange lokale leverandører. Maten skal også i tiden framover være økologisk og nordisk, og forholdet til lokale produsenter skal styrkes. I tillegg vil de bruke mer tid på å utvikle egne merkevarer, som Talas Øl. Konseptet blir som det har vært. Røise mener at kundene ikke vil merke stort til endringen annet enn at skiltet over døra skal byttes ut. Der skal det nå stå Basarene.

– Vi er opptatt av bygget og historien, sier Røise, og legger til at han er glad for samarbeidet restauranten har hatt med Kolonihagen året som har gått.

HAR HATT EN DRØMMESTART

Kolonihagen Hamar har hatt en drømmestart. Over 30.000 kunder har besøkt restauranten i løpet av de sju første månedene.

– Dette har overgått alle prognoser og budsjett, og faktisk er vi på det dobbelte av hva vi hadde budsjettert med, sier eier Tor Rullestad.

Totalt har restauranten 15 årsverk, fordelt på 30 personer. Restauranten har vokst seg så stor at de for kort tid siden måtte ansette en egen daglig leder.

FORTSETTER SAMARBEIDET

Kolonihagen Hamar er Kolonihagens eneste franchiserestaurant. Gründer Jon-Frede Engdahl sier han har stor forståelse for at de nå velger å avslutte avtalen.

– Det er gjensidig enighet om at det er den beste løsningen at de går ut av Kolonihagen. Kolonihagen vil fortsatt være leverandør av blant annet bakeriprodukter og drikke, slik at vi opprettholder den gode relasjonen til Hamar og Basarene, sier Engdahl.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.