Ved fem-tiden tirsdag kveld kunne flere tipsere melde om at mellom 25 og 30 ungdommer fra asylmottaket på Åkershagan i Ottestad sperret for all trafikk på Kjonerudvegen. Politiet var raskt på stedet, og fikk ungdommene til å trekke innomhus. Mottaksleder Erling Segelstad var ikke tilstede da det skjedde, men har blitt informert om hendelsesforløpet fra de andre ansatte.

- Det som har skjedd er at ungdommene hadde gått fra rommene sine, som ligger 200 meter fra kantinen, for å spise middag. Maten var ikke klar, og de ble stående ute og vente i kulda. De begynte å banke på dører og vinduer, og lurte på hvorfor de ikke kunne slippe inn, sier Segelstad, og legger til at det vil bli en intern oppfølging av rutinene på mottaket.

Åkershagan avlastningstransitt for enslige mindreårige ble åpnet i august 2015. Kontrakten er en midlertidig driftsavtale med UDI om et transittmottak med kapasitet til 80 enslige mindreårige asylsøkere. 

– Her er ungdom som på grunn av den veldig krevende situasjonen i UDI må vente uforholdsmessig lenge på å få avklart situasjonen, så de kan planlegge livet sitt og se framover. Slik det var før bodde de i snitt 42 dager på transittmottaket. Nå har vi ungdom her som har bodd der i 4,5 måneder, sier Segelstad.

Han har full forståelse for at ungdommene reagerte som de gjorde.

– Vi har vært bekymret for at ungdommer som har livene sine på vent får litt kortere lunte, og da er det også praksiskonflikter som utløser slik hendelser. Det er ikke mye som skal til for at små ting kan oppleves som store problemer. Det er viktig for meg å si at dette er ungdommer som ikke har det så greit, og venter på å kunne planlegge livene sine. Det de trenger er forståelse og omsorg, ikke fordømmelse, sier Segelstad.

Åkershagan avlastningstransitt for enslige mindreårige ble åpnet i august 2015 . Kontrakten er en midlertidig driftsavtale med UDI om et transittmottak med kapasitet til 80 enslige mindreårige asylsøkere. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.