Hamar kommune ser slutten på det nå. Prosjektleder Kjetil Kjærnes bekrefter at det ikke har kommet nye skjær i sjøen, og anlegget ferdigstilles i løpet av mai.

Fortsatt pusler snekkerne med litt avsluttende arbeider, og i løpet av april starter finpussen på stranda.

Hjeltnes invitert

Kommunen anser nå avslutningen for så sikker, at de oppunder jul startet planleggingen av et åpningsarrangement.

- Kommer kongen, kultursjef Marian Skutlaberg?- Hehe, nei, vi inviterer ikke kongen, men vi har invitert for eksempel Arne Hjeltnes, sier Skutlaberg.

Hjeltnes er forfatteren bak den humoristiske romanen «Stupetårnet», utgitt i fjor sommer, sterkt inspirert av hendelsene rundt stupeanlegget.

I begynnelsen av juni

- Hjeltnes har et helt spesielt forhold til stupeanlegget vårt, og han har svart at han gjerne vil være med. Men han er en travel mann, så det er med i planleggingen når vi skal lande på en dato, sier Skutlaberg.

Kommunen jobber for å finne et tidspunkt i begynnelsen av juni, som en opptakt til badesesongen. Kommunen ønsker å legge opp til et folkelig arrangement med underholdning og snorklipping.

Hemmelig jomfrustuper

Hvem som skal få ta det aller første stupet, ønsker kommunen å holde hemmelig helt fram til åpningsdagen.

Ordfører Morten Aspeli har tidligere sagt at det i hvert fall ikke blir han. En som ikke er like avvisende, er Jon Grunde Vegard, hamarsingen som stilte i stupekonkurransen i OL i 1984. I OL i Seoul i 1988 var han med som trener for stuperen Kamilla Gamme, også hun fra Hamar.

- Det er klart at hvis noen spør, tar jeg gjerne det første stupet. Jeg og Kamilla tar gjerne et synkronstup, sier Vegard.

Sjekke damer

- Blir stupetårnet bra for stupesporten i Hamar, Vegard?

- Hallo! Dette blir et tårn for rekreasjon og lek, og at det blir en arena for toppstupere, tror jeg ikke. Her vil det dreie seg mer om soling, kos og sjekke damer, men det er selvsagt bra hvis flere tør å hoppe eller stupe, sier Vegard.

Stupeanlegget ga Hamar stor oppmerksomhet i nasjonale medier særlig høsten 2013, og Skutlaberg håper også at medier over hele landet også finner det interessant å dekke åpningen.

mASTEROPPGAVE

Henjum er fra Hamar, og forteller at stupeanlegget ofte var samtaletema i lunsjen på Universitetet i Oslo på tiden da han skulle finne tema for sin oppgave.

Så han fant like godt ut at beslutningsprosessen bak stupeanlegget kunne være noe å forske på.

Henjum har gransket medieoppslag blant annet i HA, kommunale vedtak og intervjuet kommunetopper.

- Er det noe å lære av oppgaven din?

- Ja, at politikere er seg bevisst i avhengighetsmekanismer og ikke lar seg føre inn i en situasjon der man ikke kan snu på grunn av entusiasme. Noen må ta rollen som den skeptiske, slik at man ikke overser faremomenter. Dersom prisen for anlegget opprinnelig ble anslått til ti millioner kroner, hadde nok ikke entusiasmen vært like stor, tror Henjum, som nå er ferdig utdannet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.