Historien fra et boligstrøk i Ottestad i dag, fredag, er historien om frekkhetens nådegave.

SISTE: Klokken 20.30 kom sykkelen til rette. Mann i 20-årene sitter i avhør.

Mannen, som HA har vært i kontakt med og som ønsker å være anonym, hadde lagt ut motorsykkelen sin, en Honda CBR 900 til salgs på Finn.no.

Mange tok kontakt med ham, blant annet en mann som kalte seg "Kim".

Kommuniserte på SMS

Kommunikasjonen mellom dem var på SMS og etter mye fram og tilbake avtalte de at "Kim" skulle komme og se på sykkelen klokken 15.30 fredag.

Den antatte kjøperen kom, og informerte ham om at han bodde like i nabolaget. Praten gikk løst og "Kim" spurte så om han kunne prøvekjøre sykkelen.

- Jeg er en godtroende person og tenkte ikke på å be om legitimasjon eller noe annet. Jeg hadde jo tekstet med ham på telefonen, sier motorsykkelselgeren til HA.

- Ekkel følelse

"Kim" kom aldri tilbake og etter en stund forsto selgeren at han var grundig lurt.

- Jeg sitter med en ekkel følelse. Jeg blir helt skjelven og nummen i kroppen av dette, sier han.

Han kjørte selv ut for å se etter mannen, men fant ham ikke.

Han tok så kontakt med politiet. Der fikk han vite at nummeret "Kim" hadde brukt tilhørte en jente på et annet sted på Østlandet. Sannsynligvis er telefonen stjålet.

Motorsykkelselgeren sier han har forsøkt å ringe nummeret flere ganger, men at telefonen nå er avslått.

Politiet vil ha tips

Jørn Akre, som er operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, forteller til HA at de har sendt ut en etterlysning av motorsykkeltyven til patruljer i området. De har fått et signalement av mannen som lyder som følger:

Ca. 178 centimeter høy med mørkt blondt hår, cirka 25 år gammel. Han snakker østlandsdialekt.

Motorsykkelen har registeringsnummer BP8081.

- Politiet er svært interessert i tips rundt denne saken, sier Akre.

Telefonnummeret til politiet er for øvrig 02800.

Han råder folk som skal selge bil eller motorsykkel til å be om legitimasjon og eventuelt ta noe i pant før man gir dem tillatelse til prøvekjøring.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.