• GRAFIKK: JORUN U. REFSAHL.

Siden den forrige meningsmålingen avisen fikk gjennomført i september, vinner Arbeiderpartiet, Senterpartiet, KrF, Venstre og By- og bygdelista terreng, mens Frp, Høyre, Pensjonistpartiet, SV og Miljøpartiet de grønne går tilbake.

Samtidig med partibarometeret har vi spurt hvilken ordførerkandidat folk foretrekker.

Bak skjema

Mens 44,4 prosent i mai i år svarte at de foretrakk Einar Busterud som ordfører, svarer 32,4 prosent det samme nå.

Busterud, som under ordførerduellen i Hamar bibliotek i forrige uke ble utropt til å være kveldens største skuffelse og tydelig rusten, mener tallene er relativt dekkende for situasjonen.

- Det er greit nok, mener Busterud.

- Er By- og bygdelista i rute med tanke på valget?

- Jeg mener vi burde ha ligget 2,5 prosentpoeng høyere på målingen, sier Busterud.

MORTEN ASPELI:  - Gratulerer med god måling, Knut!:

Har ikke fasiten

Knut Fangberget (H) er godt fornøyd med å ha doblet sin popularitet i forhold til målingen i mai.

- Folk har blitt bedre kjent med meg, sier Høyre-veteranen, som kunne ønsket at partiet gikk fram, og ikke tilbake.

- Jeg ser det som et utslag av en nedadgående trend nasjonalt, sier Fangberget.

- Fornøyd

- Dette er veldig bra, og en stor inspirasjon til videre arbeid. En framgang på 4,9 prosentpoeng, er veldig bra, sier Aspeli.

Dersom dagens flertallspartier fortsetter samarbeidet i neste periode, vil de ha 22 mandater i kommunestyret etter denne målingen, og opposisjonen ha 17.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.