Det var i går HA kunne fortelle om prissjokket som nå venter brukerne av svømme-riksanlegget i Hamar.

Tor André Johnsen har brukt Ankerskogen helt siden det åpnet i 1981. Med en skyhøy husleie til kommunen på et nyrehabilitert og utbygget anlegg, ser det kommunale foretaket seg nødt til å legge på prisene kraftig fra 1. januar.

Abonnementsprisen for trening og svømming går opp fra 375 kroner per måned, til 550 kroner per måned.

For trange skap

- For de trofaste brukerne har tilbudet blitt dårligere, og prisene fordoblet, sier stortingsrepresentant Tor André Johnsen fra Hedmark.

- Hva mener du med at tilbudet har blitt dårligere?

- For eksempel er skapene i garderoben for trange og små, og når du kommer med dress og stortingsfrakk, må du klemme det inn, sier Johnsen.

Han har framført sin kritikk i møte med ledelsen av anlegget, uten særlig gehør.

- Verken politikere eller ledelsen ved foretaket har nødvendig forståelse for markedet og kundene, mener Tor André Johnsen.

SE HER: Får kritikk på Facebook. Hva med en sammenleggbar dunjakke?

Dyr rehabilitering

Han viser til at det heller ikke er klokke i badstua, noe som irriterer han. Det samme gjelder mangel på knagger til yttertøy på toalettene.

Hamar kommune har brukt over 400 millioner kroner på å rehabilitere og bygge ut anlegget. Johnsen viser til et kommunalt bad i Arvika i Sverige, hvor kommunen kom unna med 35 millioner kroner i rehabilitering, og likevel gir et godt tilbud.

- Jeg har vært skeptisk til utviklingen ved Ankerskogen helt fra byggeplanene kom opp. Og nå viser det seg av merkostnaden har blitt større enn mernytten, slik jeg har fryktet, sier Frp-politikeren.

En del av helheten

- Blir det ikke litt vel smått og klage på trange skap og mangel på knagger på do?

- Det blir en del av en større helhet. Ankerskogen kommer aldri til å gå i pluss. Det hadde gått an å rehabilitere anlegget til en lavere pris, sier Johnsen, som ikke kommer til å si opp abonnementet sitt, trass i prisøkningen.

- Nye forutsetninger

Lillehagen sier at de mener det stikk motsatte, at nytten av det nye anlegget overgår ekstrakostnaden.

- Ankerskogen har vært et ekstremt billig anlegg å bruke, og er det fortsatt. Forskjellen er at politikerne har gitt oss nye rammebetingelser som er årsaken til at prisene blir det de blir.

Vi må forholde oss til de rammebetingelsene, sier Lillehagen.Når det gjelder små skap, sier Lillehagen at avveiningen har vært å gi anlegget best mulig kapasitet. Mangel på klokke i badstua skyldes at ingen leverandører greier å levere klokker som står ut med høy luftfuktigheten og høy varme over tid.

- Vi har timeglass i badstuene, og så finnes det fine armbåndsur som tåler badstu i kortere tidsrom, sier Lillehagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.