Det er ikke hver dag Hamar får besøk av en vaskeekte legende av en rockestjerne.  Det skjedde fredags kveld på Gregers. Bill Wyman har blitt 77 år gammel, men er  fortsatt i fullt driv. Like sjarmerende som da han svingte bassen i Rolling Stones og like lite bevegelig på scenen.

Han påsto engang at Mick Jagger beveget seg mer i løpet av en konsert enn han selv gjorde i hele
karrieren. Akkurat det hadde ikke endret seg da han tok turen til Hamar.

Frontmann i bakgrunnen

For sjelden har man opplevd en frontfigur stå såpass i bakgrunnen som Wyman, der han uttrykksløst
sto og klimprer på basstrengene. Hadde det ikke vært for at han alltid har vært
sånn, kunne man tro at det var alderen som tynget.
 
Men det er noe sjarmerende med det hele, og publikum liker det. Du blir rett og slett i godt humør av å se en slik levende legende foran deg.

For det ble en  skikkelig feel good-kveld på Gregers. Utestedet hadde fylt seg helt opp med et godt voksent publikum. Billettene var utsolgt.

Svoren fans

En av dem som hadde tatt oppstilling helt inntil scenen var Anders Gimse fra Hamar. Han er en svoren Rolling Stones-fan som har vært på sju konserter med  sine rockehelter siden han begynte å høre på dem som guttunge.

Dette var hans andre konsert med Bill Wyman med band.
- Det er en levende legende som kommer hit i kveld. Det er klart at jeg må få dette med meg, sa
Gimse.

Soul og blues

Det er ikke god gammeldags rock som kommer når Wyman og hans Rythm Kings går på scenen. Og så heller ikke i kveld. Her er det en salig blanding av soul, blues og swing fra et meget kompetent orkester.

Og som om ikke stemningen var god nok da Wyman gikk på scenen og de første låtene ble dradd, så
løftet den seg ytterligere et hakk og to da tidligere Supreme-stjerne Mary Wilson kom på scenen og dro i gang superhiten «Baby Love».
 
Da smilte brorparten av publikum fra øre til øre og minnene gikk nok tilbake til ungdomstiden på 60-tallet. De fikk nok en god tur hjem etter det hele var over.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.