Bekken har allerede trukket opp lommeboka med Visa-kortet. Han runder hjørnet av kvartalet og går målbevisst mot Torghjørnets yttervegg – den som pleide å romme en minibank fra Sparebanken Hedmark. Da han kommer fram, blir han overrasket.

– Det er fryktelig skuffende, svarer han bestemt da HA spør om hva han synes om at minibanken er borte.

Raser mot Sparebanken

Og minibanken som pleide å spytte ut sedler utenfor Torghjørnet, er slett ikke den eneste som har forsvunnet. Sparebanken Hedmark har lagt ned seks minibanker utenfor filialen i Torggata, på CC Mart’n, ved Coop Prix på Ridabu og på Vikasenteret.

– Jeg synes det er helt «høl i huet». Banken vil ha meg som kunde, men de er ikke interessert i å yte service. Det er mulig at de taper litt penger på minibankene nå som mange har gått over til å betale med kort, men banken går vel med stort nok overskudd til å kunne yte oss kunder den lille servicen, sier Bekken.

Banken har kun beholdt automater i hovedfilialen i Torggata, inne i Vikingskipet og på Storhamarsenteret. Det mener Bekken er å svikte trofaste kunder.

– Jeg har vært kunde av Sparebanken Hedmark i hele mitt liv. Jeg har vært trofast mot dem, og nå føler jeg at de svikter sine mest trofaste kunder. Det er det nok mange som føler. Jeg betaler med kort noen ganger, men jeg synes uansett det er greit å ha noen kontanter liggende i lommeboka, sier brumunddølen.

Mange vil ta ut i butikk

At minibankene blir borte, gjør at stadig flere tar ut penger i butikker og kiosker. Det har kjøpmann Lene Strøm på Narvesen på Torghjørnet, den nedlagte minibankens nærmeste kiosk, fått erfare.

– Det er sinnssykt mange som kommer hit for å ta ut penger. Vi har nesten aldri kontanter igjen i kassa, og jeg må si nei til mange. Det er kjipt ikke å kunne hjelpe, men vi har dessverre ikke mulighet til å la alle ta ut kontanter hos oss, sier hun.

Strøm opplever at både yngre og eldre kommer innom kiosken for å ta ut noen lapper.

– De trenger penger til frisøren eller bussen. Det er stort sett noen som vil ta ut penger her hver eneste time, og jeg vil absolutt si at det er behov for en minibank her, fastslår hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00