– Hvis hun føler seg dårlig behandlet hos oss kan jeg bare beklage. Jeg vil samtidig be henne ta kontakt med meg etter ferien. Så skal vi se på saken på nytt!

Det sier Nils Ringnes til HA.

Som lensmann er han også Namsmann i kommunen sin.

Det var ikke Ringnes selv som behandlet saken til kvinnen HA skriver om (se hovedsaken).

Ringnes forteller om jevn etterspørsel etter gjeldsordning:

– Det er slett ikke alle som får innvilget gjeldsordning. Det er bare om lag 250 til 300 personer som får gjeldsordning i løpet av ett år i hele fylket, sier Ringnes.

– Kvinnen sier at hun fikk avslag fordi inntekten var for høy?

– Det kan stemme, og det er ikke uvanlig. Dersom forutsetningen for avslaget er endret så kan det være grunn til å se på saken på nytt, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.