Senterparti-lederen fra Stange var i praktslag under siste dag av fylkesårsmøtet i Hedmark Sp lørdag.

Like blid var han ikke da han leste lørdagens HA. Der uttalte Tor André Johnsen at de mange bomstasjonen som nå kommer på Hedmarken er landevegsrøveri.

Johnsen avviste å ta selvkritikk på at antall bommer øker med Frp i regjering – stikk i strid med det Johnsen og Frp sa før valget.

HA skrev lørdag at det vil koste 126 kroner å kjøre tur-retur Moelv-Hamar når det kommer tre E6-bommer på strekningen.

– Vi var ærlige, sier vedum

– Senterpartiet er mener at det er riktig at brukerne av vegen betaler, sier Vedum og fortsetter:

– I valgkampen var vi ærlige på dette. Vi tok belastningen med å si at det måtte til bompenger for å få ny E6. Johnsen sa det motsatte. Han sa at det garantert ikke ville bli bompenger dersom han kom på Stortinget og Frp fikk regjeringsmakt. Siv Jensen «garanterte» for det samme. Nå har Frp regjeringsmakt. De har til og med samferdselsministeren. Men de har ikke prioritert å fjerne bompengene. I stedet har de gitt skatteletter til de rikeste. Johnsen kaller bompengeordningen for landevegsrøveri. Det er Johnsen som er den uærlige landevegsrøveren, tordner Sp-lederen.

Forventer en unnskyldning

Vedum mener at Johnsen bør beklage det Vedum kaller et klart løftebrudd til velgerne:

– Han burde si «beklager» – og legge til at dette var noe han sa for å få stemmer, sier Vedum.

– Hva synes du om at Johnsen skylder på de andre partiene?

– Han har samferdselsministeren og han garanterte for at det skulle bli slutt på bompengene. Vi sa at dersom du stemmer på oss så blir det bompenger, men det blir også veg. Jeg vil også minne om at Frp og Johnsen stemte mot vårt forslag om å halvere bomtakstene for yrkestrafikken for å hjelpe næringslivet, sier Vedum,

Han medgir at 120 kroner for Moelv-Hamar og 170 kroner for Moelv-Stange er i meste laget.

«EN uærlig ulvejeger»

Etter å ha presisert at han ikke har beklaget noe løftebrudd – for det mener Tor André Johnsen at Frp ikke har begått i denne saken – sier han det slik til Vedum:

– Det Vedum sier er frekt og det er løgn. Han vet at en mindretallsregjering må inngå kompromisser. Er det noen som bløffer folk, så er det Vedum og Senterpartiet i rovdyrsaken, sier Johnsen og legger til:

– Han er en uærlig ulvejeger!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00