• Stig Ingar Evje har vært savnet siden 3. mai i år.

Sent fredag kveld, rundt midnatt, var Vegard Johansen og kjæresten ute på tur med hunden til Johansens svigermor på Nordsinni på Dokka i Oppland. Johansen bestemmer seg for at han vil løpe litt, og han skilte lag med kjæresten.

- Plutselig oppfører hunden seg rart, og legger seg rett ned som om den har sett noe. Så ser jeg en mørkkledd mann. Han går to-tre skritt, så skyter han fart til skogs. Han løper med flaksende armer som om han skulle vært tatt på senga, sier Johansen til HA.

Mannen han så mener han muligens kan ha vært savnede Stig Ingar Evje.

Johansen stoppet opp og prøvde å rope etter mannen.

- Jeg ropte "hallo", men etter ti sekunder hadde jeg ikke fått svar, og jeg løp nedover mot kjæresten igjen, og vi løp hjem, sier Johansen.

På tidspunktet han så mannen, hadde ikke Johansen hørt om Evje-saken.

- Det var skikkelig skummelt. Det var svigermor som nevnte Evje-saken, og hadde jeg visst det på tidspunktet hadde jeg nok gått lenger opp for å se nærmere, sier Johansen, som anslår at mannen var 50 meter unna da han så ham.

Langs skogsbilveg

Hjemme hos svigermoren igjen så de bilder av Evje og kontaktet politiet umiddelbart, og deretter Evjes familie via Facebook-siden. Evjes familie tok igjen kontakt med politiet lørdag morgen. Politiet opplyste også om observasjonen på Twitter lørdag. Evje har vært savnet siden 3. mai.

Observasjonen ble gjort langs en skogsbilveg. Bare noen hundre meter lenger oppe stopper vegen, og det er skog på alle kanter.

- Det er ingen hytter eller noe i området. Det er et par fiskevann litt lenger oppe, sier Johansen, som mener mannen hadde på seg en regnjakke eller en allværsjakke.

- Jeg syntes også mannen jeg så var litt tynnere enn bildene av Evje, men det kan han ha blitt om han har vært savnet så lenge, sier han.

Første mulige observasjon siden juni

Janne Evje, søsteren til Stig Ingar Evje, kontaktet HA om observasjonen lørdag.

- Vitnet forklarer om en ganske lik observasjon som 4-5 vitner gjorde ved Spåtind i begynnelsen av juni, sier Janne Evje.

Det er tre til fire mil fra Spåtind, der den siste mulige observasjonen av Stig Ingar altså ble gjort i begynnelsen av juni, til Nordsinni der observasjonen fredag kveld ble gjort.

Stig Ingar Evjes familie frykter nå for helsetilstanden hans.

- Vi er bekymret for at han kan være alvorlig syk. Vi frykter også at adferden, at han er sky og viser seg sjelden, gjør at politiet ikke rykker ut på observasjoner, sier Janne Evje, som også sier politiet ikke rykket ut etter observasjonen fredag. 

Ingen har meldt seg

Også ved de mulige observasjonene på Spåtind ble det meldt om en mann som løp til skogs da han så folk.

- Dette er en meget interessant observasjon. Det ligner veldig på det som er sett ved Spåtind tidlig i juni. Ingen har meldt seg for politiet etter disse observasjonene, sier Janne Evje.

- Vi som familie ber om all den hjelp publikum kan gi politiet. Om noen har vært i området eller har hørt eller sett noe de ikke har tenkt over, ber vi dem ta konakt med politiet. Politiet er avhengige av all hjelp de kan få for å fine Stig Ingar, sier Janne, som er imponert over den raske responsen til vitnet som kan sett Stig Ingar Evje.

Tor Strandvik er fungerende lensmann i Ringsaker, som leder etterforskningen i saken.

- Vi har fått noen tilbakemeldinger på personer hvor vedkommende har en helt spesiell opptreden, ved at de løper til skogs når de ser folk. En ny hendelse, som vi nå har fått tips om, er helt klart interessant, sier Strandvik, og sier det er viktig at operasjonsledelsen hos politiet kjenner saken når nye tips kommer inn.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.