«Treehouse Masters» har vært en av Animal Planets aller største suksesser de siste årene. Den populære programlederen Pete Nelson er inne i sin niende sesong av TV-serien, der han, familien og et team snekkere bygger fantastiske trehytter rundt om i USA.

Den niende sesongens premiere ble sendt på amerikansk TV i beste sendetid fredag kveld i forrige uke. Der tok Nelson for første gang med seg kamera og snekkerbukse ut i verden – til klatreparken på Helgøya.

– Det var veldig morsomt å se trehytta, klatreparken og områdene rundt på Animal Planet, forteller klatreparkeier Bjørn Stai, som ifølge «Treehouse Masters»-gjengens uoffisielle anslag er én av mellom to og tre millioner som har sett episoden.

Animal Planet-programmer vises først i USA, før resten av verden får tilgang. På norske fjernsynsskjermer blir hyttebygginga i høyden tidligst å se i vinter.

Spennende periode

Innspillingen av den én time lange episoden (medregnet reklame) skjedde i vår. Fra midt i april til 17. mai bygget Nelson og hans amerikanske team – i samarbeid med den lokale trehyttespesialisten Frode Schei – den såkalte Klatrehytta.

– Vi avsluttet med overlevering og korpsmusikk i skogen 17. mai. Det var en veldig morsom og annerledes måned, sier Stai, før han forteller hva som kreves for å skape et amerikansk TV-show:

– Det var tre fotografer her, en produsent, to som satt på datamaskiner og sendte over filer hele tiden, en lydmann, fem snekkere og Pete Nelson selv. I tillegg var hele familien hans på Helgøya. Det var profesjonelle og veldig hyggelige mennesker.

Tilfeldigheter bak besøket

Det var tilfeldigheter som gjorde at Nelsons aller første utenlandsepisode, som brøt en rekke av 74 innspillinger fra de amerikanske statene, ble skutt på Helgøya.

– Vi var på ferie i USA og havnet tilfeldigvis i samme juleselskap som Pete Nelson. Han skulle lage et innslag fra hyttene til Frode Schei i Ringsaker, og jeg fortalte at vi hadde lyst til å bygge en trehytte i klatreparken.

Halvannet år etter møtet gjennom venners venner hadde Stai kjendisen hengende i trærne.

– Han syntes det hørtes veldig morsomt ut og ville bygge trehytte hos oss, smiler Stai.

Glimrende reklame

Stai er stolt over hvordan parken og Helgøya ble framstilt gjennom de 42 effektive TV-minuttene.

– Det var selvfølgelig flest bilder av selve hytta. Man fikk også se noen bilder av klatreparken, men ikke mens den var i drift. I tillegg var det mange fine bilder av utsikten fra hytta over Mjøsa og av Tingnes, forteller han.

– Det var kjempegod reklame for Ringsaker. Jeg håper folk ser det og får lyst til å komme hit, sier Stai, som skal begynne å leie ut trehytta med seks til åtte sengeplasser i løpet av høsten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.