Et vogntog som kjører svært vinglete ble observert på E6 litt før klokka 12 i dag.

Flere bilførere meldte fra til politiet om at et vogntog vinglet fra side til side på E6 i sørgående kjørefelt.

Politiet rykket umiddelbart ut og tok opp jakten på vogntoget.

Det litauiske vogntoget ble stanset ved avkjøringen til Tangen. Sjåføren ble umiddelbart pågrepet og er siktet for blant annet promillekjøring med øy verdi.

- Hvor høy promille hadde sjåføren?

- Høy.

- Hvor høy?

- Vi sier foreløpig bare at den var høy, sier politiets operasjonsleder, Kristian Bjaanes. 

Ifølge politiets operasjonsleder har melderne fortalt at vogntoget har vært utenfor vegbanen. Kjøringen er åpenbart til stor fare for andre som kjører på E6.

Tatt lørdag

En annen litauisk vogntog-sjåfør ble pågrepet av politiet tidlig lørdag morgen. Politiet fattet umiddelbart mistanke om at han kjørte i rus.

Det var ved 08.40-tiden politiet mottok meldinger om en lastebil som kjørte vinglete på E6 nordover fra Mjøsbrua.

Først ved Hafjell i Øyer fikk en patrulje stanset den aktuelle bilen og konfrontert føreren.

Innlandet politidistrikt opplyser at den litauiske sjåføren var beruset bak rattet.

Sjåføren ble tatt med til Lillehammer for blodprøvetaking.

Den uvettige kjøreturen kunne fort ha fått langt mer alvorlige konsekvenser. Lastebilsjåføren kjørte nemlig på deler av strekningen som benyttes av tusenvis av Styrkeprøven-syklister denne lørdagen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.