Kommunestyret sluttet seg i juni til at rådmannen kunne gå videre med å utrede økt pris på parkering som ett ledd for å saldere kommunebudsjettet for neste år.

Les også: Folk sniker på gratisparkeringen i sentrum

Onsdag la rådmann Bjørn Gudbjørgsrud fram sitt forslag til budsjett.

I alt skal det hentes inn fem millioner kroner i økte parkeringsinntekter neste år.

Større p-sone?

Det innebærer at prisene på korttidsparkering på kommunale plasser økes fra 18 kroner til 28 kroner per time.

Prisen per time på langtidsparkering øker fra 17 kroner til 28 kroner, og dagparkering økes fra 38 kroner til 48 kroner. Døgnparkering i parkeringshuset under Vestre torg vil koste 50 kroner i døgnet neste år, mot 40 kroner i dag.

I budsjettdokumentene heter det at «Det kan være en utfordring å hente inn så mye som det ble lagt til grunn i rammesaken på Tjuvholmen. Rådmannen vil derfor vurdere å komme tilbake med egen sak på å utvide parkeringssonen i sentrum.»

Gratis korttidsparkering

Gratis korttidsparkering på to timer i sentrum foreslås beholdt neste år, i hvert fall inntil ordningen er evaluert.

Tiltaket ble innført for å stimulere handelen og etableringslysten i sentrum, men det er delte meninger om hvordan ordningen fungerer. HA besøkte mandag Bylab, og der kom det informasjon om at noen av de gratis parkeringsplassene opptas av folk som jobber i sentrum. Intensjonen var å gi folk som besøker butikker og har nødvendige ærender i byen enklere tilgang til parkering.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.