Den gamle bygningen på eiendommen Haugland i Ådalsbrukvegen skal rives. Brannvesenet bruker gjerne denne typen falleferdige, frittstående hus i sine øvelser, noe kommunen på visse betingelser ønsker å gi tillatelse til. All aktivitet skal være avsluttet før 10. april, naboer skal varsles i god tid, og øvelsen skal skje ved vindstille vær eller svak vind i retning øst eller vest. I forkant av øvelsen skal materialer og komponenter som inneholder helse og miljøfarlige stoffer bli fjernet.

Nå har en nabofamilie henvendt seg til kommunen og bedt om at Haugland rives på tradisjonelt vis. I brev til kommunen skriver naboene at de er oppriktig bekymret for at riving skal skje ved brannøvelse, da dette vil medføre røyk, gass og diverse avfallsstoffer for deres eiendom. Flere av familiens medlemmer skal være plaget av astma, luftveisplager og allergi. «Vi motsetter oss denne rivingsmetoden og ber kommunen finne andre alternativ. Er også bekymret for rengjøring av bebyggelse i etterkant. Hvem skal ta kostnader for dette?» spør naboene i brevet og ber og svar fra kommunen, samt endret framgangsmåte for å jevne Haugland med jorden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.