– Jeg vet aldri hva et bilde skal bli når jeg starter. Det jeg har inni meg kommer ut.

Slik beskriver Hannevold hvordan hun går løs på lerretet.

Nå stiller hun ut en rekke av sine bilder i lokalene til Kreftforeningen i Hamar.. Hannevold forteller at hun er opptatt av at mennesker skal finne en meditativ ro, og komme i kontakt med sitt indre. Hun er utdannet psykolog, og deler omtrent på midten jobben hos Familievernkontoret med det å skape kunst. Distriktssjef Berit Jevnaker i Kreftforeningen mener Hannevolds malerier passer godt inn med foreningens verdier.

– Mange opplever nok indre stress i møte med det som er en alvorlig sykdom, også de som er pårørende. Det å ha bilder i våre lokaler som kan gjøre at du får tankene over på noe annet, faller veldig godt sammen med det vi gjør.

Hannevold har de siste to årene vært representert i Innlandsutstillingen, og skal snart stille ut bilder på galleri Empati på Ørlandet. Jevnaker forteller at hennes bilder har fått mange til å besøke foreningens lokaler i Strandgata.

– Vi merker at det kommer mange innom.

Kreftforeningen i Hamar har siden 2006 åpnet sine lokaler både for større og mindre kjente kunstnere, og det å stille ut der er populært. Jevnaker forteller at ventelisten strekker seg et godt stykke fram i tid.

– Vi er fullbooket fram til og med desember 2019!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.