Leder Leiv Myrvang i Hamar Arbeidersamfund bekrefter at de har sendt inn forslag til kveldens medlemsmøte om å binde Arbeiderpartiets kommunestyrerepresentanter til vest med kulvert når saken skal behandles i kommunestyret 21. desember.

Ap har 14 representanter i kommunestyret. Av dem har to signalisert at de vil stemme for øst, som er i strid med partiets vedtak 23. november om vest med kulvert. De to som vil gå for øst, er Morten Aspeli og Per Myrvang.

Åpen prosess

Leiv Myrvang sier at det i medlemsmøtet var et overveldende flertall for vest med kulvert (39 mot 5), og at partiet har hatt en åpen prosess hvor alle har fått sagt sin mening. Når vedtaket så er fattet, ønsker Hamar Arbeidersamfund å slutte rekkene bak dette.

– Det er en del av partidemokratiet i Ap om at de sakene vi har bestemt oss for, blir gjennomført. En til to personer kan ikke velte en slik sak, det strider mot demokratiske prinsipper, sier Myrvang.

Vil ikke spekulere

– Hva dersom noen ikke aksepterer binding, og enten melder seg ut eller stemmer slik de ønsker likevel?

– Hva som da vil skje, er for tidlig å spekulere i. Det må vi komme tilbake til, sier Myrvang.

Eventuelt

Leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Ap sier at forslaget er meldt inn under eventuelt på kveldens medlemsmøte. Saken var ikke meldt inn til styremøtet for en uke siden hvor dagsorden ble sendt ut.

– Vi sender ut innkalling til møtet en uke før, med dagsorden og styrets forslag til vedtak. Under eventuelt fattes det aldri vedtak. At det er slik, er for at medlemmene skal være orientert om hva som kommer opp til enhver tid, og unngå kupping, sier Jørgensen.

Styrets innstilling til forslaget fra samfunnet er at det kan drøftes, men ikke realitetsbehandles.

– Ifølge vedtektene til Arbeiderpartiet, tas den endelige avgjørelsen om å binde i saker av kommunestyregruppa. Min innstilling er at saken ikke er av en ideologisk karakter, og vi har heller ikke gått til valg på ett traséalternativ. Jeg ønsker å fristille gruppa, sier Jørgensen.

– Krevende

Ap-lederen mener det er en risiko for utmeldinger dersom medlemsmøtet trumfer gjennom en binding.

Øst-tilhenger Morten Aspeli mener heller ikke at forslaget kan realitetsbehandles.

– Hva tenker du om din framtid i partiet om medlemsmøtet vedtar binding?

– Jeg vil oppleve det som svært krevende dersom medlemsmøtet vedtar å binde kommunestyregruppa. Nå vil jeg avvente møtet i kveld, sier Aspeli.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.