• PLAKAT: Denne plakaten ble hengt opp på Stenfjellhytta i romjulen. FOTO: PRIVAT

I romjulen ble det satt opp et skilt på Stenfjellhytta med påskriften «Vi garanterer at maten er halal-fri».

«Skiløpere som besøkte hytta spurte vertskapet hva skiltet skulle bety, men det viste seg at verten tydeligvis ønsket å spre sitt høyreradikale politiske budskap på inngangsdøra. På en hytte eid av turistforeningen! Skiltet sender et veldig tydelig signal om at hunder og muslimer ikke er velkomne, og det et vel neppe turistforeningens ønske», skrev tipseren til HA.

Avholdt møte

Daglig leder Margrete Ruud Skjeseth i Hamar og Hedemarken turistforening beklaget, og sa at det ikke var deres mening å signalisere at noen ikke var velkomne.

Samtidig ble det kjent at verten Erik Plesner hadde lagt ut ytringer av muslimfiendtlig karakter på sosiale medier.

Stenfjellhytta var åpent som vanlig i nyttårshelgen, men etter stengetid mandag ble det avholdt et møte mellom vertskapet og HHT.

Konklusjonen derfra er at man er enige om å avslutte samarbeidet.

– Vi avslutter samarbeidet med umiddelbar virkning. Det innebærer at hytta nå blir stengt. Årsaken til at vi avslutter samarbeidet, er at vi mener at plakaten på døra og private ytringer på Facebook er helt uforenlige med våre verdier, sier Skjeseth.

Turistforeningen har som en av sine verdier å være inkluderende.

– Budskap som har blitt formidlet og signalet med plakaten står i sterk kontrast med hva vi står for, særlig I for Inkluderende, sier Skjeseth.

Stor innsats

Hun sier at partene er omforente om å avslutte samarbeidet. Erik Plesner og Olga Petrunko har vært vertskap på Stenfjellhytta siden 2013.

– De har stått for et vertskap på høyt nivå, både ved at de har hatt mer åpent enn vi har forventet, og lagt ned en stor innsats og idealisme i tilbudet, og det takker vi dem for, sier Skjeseth.

– Hvor lenge blir hytta stengt?

– Nå må vi områ oss litt. Vi håper det blir så kort tid som mulig. Hytta er et viktig turmål, og nå er det sesong. Hvis noen har noen gode ideer eller innspill til hvordan vi kan få i gang i gjen drifta fort, må de ta kontakt, sier Skjeseth.

For eksempel om det er noen frivillige lag eller foreninger som kan være interessert, er det bare å ta kontakt med turistforeningen.

HA har vært i kontakt med Olga Petrunko, men hun ønsker ikke å kommentere saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.