Selv om jubelen sto i taket blant Høyre- og Frp-folk under valget er det ikke sikkert jubelen vil bli like dominerende på Stortinget den neste tiden.

For dagens regjering vil stå langt svakere fra høsten av ettersom de har færre mandater og ettersom de nå er avhengig av støtte fra både KrF og Venstre og ikke bare én av dem som i dag, for å sikre seg flertall.

Får sentral rolle

– Det er en jobb som må gjøres i Stortinget for å finne en god plattform slik at vi får utøvet den politikken vi ønsker, sier Kristian Tonning Riise.

Som Unge Høyre-leder er Riise både i Høyres arbeidsutvalg og i sentralstyret og vil således få innblikk i hvordan Høyre nå legger strategien inn mot stortingsåpning og regjeringsdannelse.

– Hvordan ser du for deg at Høyre vil få gjennomslag for sine saker?

– Jeg hadde foretrukket at både Venstre og KrF ble med i regjering. Går ikke det så kan vi enten lage en samarbeidsavtale som i dag eller finne støtte fra Stortinget fra sak til sak. Det kan være både ulemper og fordeler ved å kjøre slalåm mellom partiene på Stortinget.

SITTER PÅ NÅDE

– Dere sitter jo egentlig på nåde hos Venstre og KrF. Frykter du mistillitsforslag fra dem eller kabinettsspørsmål fra Frp som kan velte regjeringen?

– Det vil helt sikkert dukke opp saker som blir vanskelige. Da blir min jobb å jobbe politisk i Stortinget. At en regjering sitter på nåde slik du beskriver det, er jo heller ikke noe nytt. Bortsett fra den rødgrønne regjeringen har det jo stort sett vært mindretallsregjeringer i Norge, sier Riise.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.