Når 93 prosent av stemmene er telt opp er det kun små teoretiske muligheter som kan frarøve seieren til dagens regjering og deres støtteparti.

Spenningen har ligget i om Venstre ville klare sperregrensen, men det ser det nå ut som de gjør med relativt klar margin.

- Jeg er 90 prosent sikker på seier, sier en nøktern Kristian Tonning Riise.

På veg til nachspiel

Da HA snakket med ham klokken 00.30 var han på veg inn i en taxi som skulle bringe ham fra Elverum hvor han har vært på valgvake, og til Oslo hvor Unge Høyre venter.

- Jeg skal på nachspielet. Det er lenge siden jeg har sett gjengen i Unge Høyre. Der blir det helt sikkert god stemning.

Riise vedgår at det nok så tøffere ut både for Høyre og for Hedmark for noen måneder siden. Partiet har imidlertid reist seg mesterlig og gjør sitt nestbeste valg i Hedmark noensinne med 15,3 prosent oppslutning.

- Vi gjør et av våre aller beste valg etter å ha vært fire år i posisjon. Det begynner å minne om en skikkelig høyrebølge som på 80-tallet nå, sier han.

Om nedturen til ap

- Hva tenker du om at Arbeiderpartiet gjør en skandaløst valg. Da spesielt i Hedmark hvor de trolig ender opp med bare to mandater?

- Jeg skal ikke hovere over det i dag. Men jeg tror de må ta en vurdering av sin egen strategi som stort sett har gått på å snakke negativt om det som har vært. De har tegnet et bilde som jeg tror veldig mange ikke kjenner seg igjen i. Norge går bra, sier han.

- Hva skal du gjøre den halvannen timen du sitter i taxi fra Elverum til Oslo?

- Jeg skal svare på meldinger på mobil og Facebook. Det tikker inn meldinger hele tiden nå mens jeg snakker med deg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.