Du har brukt søndagen på skitur, har gått både fortere og lengre enn du egentlig bør, uten at det egentlig sier så mye, og har bygget opp en veldig lyst på et glass rødvin til peisen. Noe som varmer, og som gir en opplevelse av fylde i munnen mens du venter på at maten skal gå seg til. Her er tre kjempegode valg, alle sørfranske fra siste nyhetsslipp på polet.

Ch. de Meaux 2014

Cahors 2091201, kr 139,90

Chateau de Meaux er en Cahors-vin som mange har et godt forhold til, og det er det all grunn til å holde fast ved. Tett farge som en venter av disse vinene, ganske kraftig, rik og sjenerøs. Fin fylde og god balanse. Gjerne til patéer, vilt og kjøttgryter. Veldig bra til prisen.

Dom. Lafarge Cayrol Vieilles Vignes 2015

Languedcoc-Roussillon 8041901, kr 151

Cötes Catalanes i Sør-Frankrike, mellom Pyreneene og Middelhavet, er et område som kanskje ikke så mange som kjenner, og neppe vinene herfra heller. Desto artigere er det å stifte kjennskap med denne vinen, som gir både særpreg og god kvalitet til prisen. Frisk med fin fylde, en deilig vin til ikke altfor kraftige kjøttretter,

Clot de l’Oum Saint Bart Vieilles Vignes 2015

Cotes du Roussillon 8079001, kr 250

Vi legger på en hundrelapp, og får en vin som gir et klart løft i forhold til de to foregående. Rik og ganske så kraftfull, fin fruktighet, bra fylde og god konsentrasjon, Både til vilt og rødt kjøtt, men også til kraftige oster.

Chateau: Terningkast: 5

Dom Lafage: Terningkast: 5

Clot: Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.