Oppsynsmann Anders Berg i Ringsakfjellet advarer skiløpere og isfiskere mot å bevege seg ut på tjern og vann.

– Det har vært minusgrader i fjellet de siste ukene, men isen er fortsatt tynn og usikker. Elvene er enda farligere. Vent til løypene er kjørt opp på islagte vann, råder Berg.

Hvert år drukner altfor mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig på senhøsten.

– Sterke temperatursvingninger gjør at isen er usikker, og da må folk vise sunn fornuft og kjenne sitt isvett, sier president Claire Alfonso i Norges Livredningsselskap.

Anders Berg sier til HA at folk ikke skal la seg berolige av et tosifret antall minusgrader. Isen kan fortsatt være usikker.

Også i lavlandet er is i ferd med å legge seg på tjern og småvann.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.