• MATLAGING: Jentene skjærer opp grønnsaker til foliepakkene. Lærer Marit Schjerpen hjelper til.

– Jeg tror ikke det er bra med 1.-klassinger som sitter med iPad tre hele dager i uka. Jeg tror det er viktig at vi fortsetter å skrive. Forskning viser at det er en kobling mellom hukommelsen og skriving for hånd, sier Terje Nyland.

Han er ute med sin 1. klasse tre dager i uka. Der kan han trekke inn alle mulige fag. Naturfag kan læres ved å bare se seg rundt. De skriver tall med pinner og teller veden som blir saget opp. De lager mat på bål hver torsdag og da er fjerdeklasse med for å ha mat og helse. Engelskundervisninga tar de i hoppbakken.

– Vi gjør noe praktisk før mat og etterpå får de leke. Det er viktig med lek. Vi ser jo at de praktiske ferdighetene i befolkningen er i ferd med å bli borte og vi tror det er lurt å lære disse på skolen. De som er flinke i praktisk arbeid blir ofte flinke i matte senere, opplyser Nyland.

Den nye teknologien skal også tas i bruk, men den trenger ikke være den eneste metoden for læring.

Både og

Kommunalsjef for oppvekst i Løten kommune, Inger Torun Holmgren, var torsdag på besøk på Jønsrud og deltok i aktivitetene sammen med barna. Hun mener det er viktig at lærerne har mange ulike redskaper, og at de kan variere bruken mellom dem. Om uteskole sier hun dette:

– Jeg tror på det når man bruker det bevisst, som her. Jeg ser kjempegode muligheter for å ta inn kunnskapsmål i K-06 i undervisningen som gjøres ute på Jønsrud. Det er store muligheter for individuell tilpasning. Elevene kan lære på det nivået de er. Mestringsfølelse er så viktig.

ordføreren på besøk

Ungene hadde også ordfører Bente Elin Lilleøkseth på besøk denne torsdagen. Hun poengterte at alle barneskolene i Løten har nærområder som de kan benytte i undervisningen.

– Det er fint at de bruker mulighetene i nærområdet. Ungene lærer verdien i det å være ute. Jeg tror også på variasjon i virkemidler for læring. Det er ikke enten eller. Det er viktig med en blanding. Her er de ute med et målrettet konkret opplegg. Vi lærer på ulike måter og her er man ikke bare ute, man lærer også, sier hun.

Denne torsdagen var det regnvær, men så lenge man er kledd etter været går det fint an å være ute. Foliepakker med grønnsaker og fisk ble lagt på bålet og maten falt i smak hos både små og store.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.