Saueeier og beitelagsleder Per Lindholt har i løpet av noen dager mistet seks sauer etter ulveangrep i beiteområdene.

Det var kona til Lindholt som oppdaget de skadde lammene ved Brennsetra i nærheten av Brumund.

– En lamunge var drept og spist på. Fire måtte skytes på stedet på grunn av skadeomfanget og et av lammene tok jeg med hjem. Det er skadd, men kan klare seg. Det kan være vanskelig å se at lammene er skadd. I dette tilfellet var fem av de seks lammene oppegående i saueflokken. Det var ikke særlig med blod å se heller. Vimåtte tett innpå for å se skadene, forklarer Lindholt.

Trolig er lammene angrepet og drept den 23. august. Da ble en ulv observert ved Villmarksporten da den krysset riksveg 25.

– Vi fant de skadde lamungene fem dager senere. Det er også funnet et skadd lam ved Ålsetra på grensen mellom Løten og Vang. Statens naturoppsyns representant har fastslått at det er ulveangrep. Derfor ble det også gitt fellingstillatelse på ulven og den gjelder fram til 11. september. Det kan jaktes ulv i Ringsaker, Løten og Hamar, opplyser Lindholt.

Det er fortsatt 4000 sauer ute på beite i Løten og Vang. I tillegg er det 600 storfe på utmarksbeite.

– Storfe har brutt seg gjennom inngjerdingen ved Ålsetra. Dyrene kan være skremt av rovdyr, mener Lindholt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.