HA får bekreftet opplysningene av Anders Berg, leder i Ringsaker Jakt & Fiskeområde. Ved 13-tiden observerte Berg selv ulven fra snøscooter.

– Det var en godt voksen og temmelig svær ulv som krysset flere skispor ved Hamarsætra, like sør for Ljøsheim, sier han.

Berg sier det ikke er helt vanlig å se ulv på så nært hold, men tviler på om dyret utgjør noen trussel mot de mange tusen påsketuristene i området.

Ifølge Berg er det for tidlig å si om det vil bli satt i gang tiltak for å fjerne ulven.

– Beitelagene må eventuelt søke om felling, sier han.

Skigåer Jørgen Gudbrandsen fra Ring fikk selv se ulvesporene langs løypa.

– Vi gikk sørover fra Kvarstadsætra i retning Hamarsætra, og svingte til høyre opp mot Hygga. Midt oppi der fant vi en snøscooter og kjempespor etter en ulv, sier han.

Gudbrandsen og Berg anslår at avtrykkene i snøen er opp mot 13 centimeter brede. Sporlengden er rundt 1,2 meter.

– Det må ha vært et stort dyr, konkluderer de to.

Har du observasjoner eller bilder av ulven? Kontakt oss gjerne på tips@h-a.no eller 906 57 006!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.