- Vi har finansielle muskler til å bygge. Vi skal bygge boliger i Hamar fordi vi tror på Hamar. Hamar er det stedet i Innlandet som har sterkest vekst.

Det sier Hans Jørgen Lundby (41) til HA.

Han er administrerende direktør i Betonmast Eiendom AS. Og med bolig på Kapp kan han følge utviklingen i Hamar hjemmefra.

Selskapet han leder er ett av flere i det store i BetonmastHæhre-konsernet (se ramme).

Selskapets kjøp av den så mye omtalte tomten etter Sentrumshage-prosjektet henger sammen med at Betonmast hadde et pant på flere millioner kroner i tomta som ble solgt av konkurseboet.

Selskap under stiftelse

Salget av tomta etter storprosjektet som kostet både Filadelifia-menigheten i Hamar og lokale investorer millionbeløp gikk tregt.

Så tregt at tomta til slutt ble tvangssolgt av Hedmarken tingrett (se undersaken).

Kjøperen er Vangsvegen 33 AS:

- Jeg har ikke så mye mer å si enn at vi har registrert selskapet og at det er en prosess rundt den eiendommen, sier Lundby til HA.

- En prosess? Dere har har jo akkurat overtatt tomta?

- Jeg var ikke kjent med at budet vårt er stadfestet av tingretten.

BYGGER Boliger

Etter at HA har oversendt dokumentet som viser at Lundbys selskap er ny eier så sier han det slik:

- Det er for tidlig å si hvordan vi skal utvikle området, men vi skal i alle falle bygge boliger der. Hvor mange og hvordan må vi komme tilbake til, sier han.

- Er det aktuelt å videreføre prospektet som Morgenstjernen forlot med konkursen?

- Det er det alt for tidlig å si noe om. Spør om et par-tre uker.

- Prisen under tvangssalget ble 57 millioner kroner. Fornøyd?

- Det tenker vi at er at en en høy pris. Dette ligger i det øvre sjiktet for en slik tomt. Men som sagt så ser vi mange muligheter i Hamar, sier Lundby.

Bygger for 10 milliarder

Betonmast Hæhre får i år en samlet omsetning på om lag 10 milliarder kroner. På Hedmarken er selskapet best kjent gjennom E6-byggingen til Hæhre Entreprenør.

I fjor fedigstilte selskapet om lag 600 nye boliger:

- Det er nok det nivået vi skal ligge på årlig, sier Lundby, og understreker følgende:

- Vi har god tro på utbygging i Hamar fordi det skjer mye her - ikke minst innen utbygging av jernbane og E6. Det gjør avstanden mellom Oslo og Hamar kortere.

millioner er halv pris

Sentrumshage-tomta gikk for 57 millioner kroner. Det var nøyaktig halvparten av hva den kostet.

Med Filadelfia-menigheten i Hamar som aktiv og sentral deltakler skulle det bygges storsal for menigheten og 60 såkalte trivselsboliger på tomta midt i Hamar.

Da alle regninger var talt opp etter konkursen hadde prosjektet kostet om lag 110 millioner kr.

Bobestyreren, advokat Andreas S. Christensen (45) fra Kco advokater i Sandvika utenfor Oslo fikk en vanskelig oppgave. Det høyeste budet som kom inn til Eiendomsmegler 1 i Hamar var fra Betonmast – selskapet som krevde tvangssalg for ett år siden.

Ut over et mindre krav fra Hamar kommune får ingen kreditorer oppgjør. En pantobligasjon fra Nordic Trustee ASA tar det hele.

– Dette har vært en noe uvanlig konkurs ved at den store faste eiendommen ikke var solgt eller overtatt av panthaverne før konkursen, sier Christensen til HA.

HER kan du lese historien om hvordan prosjektet påvirket menigheten i Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.