Rådmannen vil bruke 60.000 kroner på innkjøp og merking av flere utleiesykler i Brumunddal, Moelv og Tingnes. Dette og flere sykkelparkeringsplasser i byene skal til sammen koste 350.000 kroner. Politikerne vil neste onsdag få saken til behandling.

Brumunddal ble som kjent sykkelby i 2014 og målet er å få flere til å sykle og gå i stedet for å kjøre bil. Det er en nasjonal trend at det blir flere sykkelbyer og investeringer i utleiesykler, som også kommer tilreisende til gode.

Men noe av utfordringen med utleie av sykler er organiseringen av ordningen. Kommunen har i dag ikke enheter i Brumunddal og Moelv som naturlig drifter et slikt utlån. På Tingnes er det lagt til rette for en utleieordning av elsykler for 250 kroner per dag. Ordningen driftes av Infoteket.

Nå foreslår rådmannen en utleieordning som skal driftes av servicekontorene i Brumunddal og Moelv. Det skal kjøpes inn tre sykler i hver av byene som et startskudd på ordningen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.