Ingen har sett storpuddelen Diva (11) siden tirsdag 10. oktober. Hunden stakk av fra sin matmor under en luftetur i skogkanten ved Bergum-feltet i Løten, og siden har hun vært sporløst borte.

TRODDE DIVA VAR PÅKJØRT

For Divas matmor har torsdagskvelden vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane, forteller Nina Mathisen i organisasjonen Med hjerte for hunder på rømmen reserveløsning. Torsdag ettermiddag fikk Mathisen en telefon fra Jernbaneverket med beskjed om at et tog hadde kjørt på en hund som ganske sikkert var Diva. Påkjørselen skjedde i Hjellum-området.

Mathisen videreformidlet beskjeden til Divas eier, men etter kort tid viste det seg at det likevel ikke var Diva som var påkjørt, men en annen hund.

– Divas eier ble informert om at hunden var påkjørt av toget, men så kom kontrabeskjeden, sier Mathisen.

– IKKE LØP ETTER HUNDEN

Dermed er Diva fortsatt på rømmen. Det er lett etter hunden i området rundt Bergum-feltet, og bilder av den mørkhårede storpuddelen er delt på organisasjonens Facebook-side «Med hjerte for hunder på rømmen reserveløsning».

Siden har 20.000 følgere, og Mathisen oppfordrer både medlemmer av Facebook-gruppen og andre til å se etter den 11 år gamle hunden.

Hunden har halsbånd med telefonnummer til eier og den er chippet. I sommer var den hos dyrlegen, som kunne konstatere at hunden var i fin form.

– Hva skal folk gjøre hvis de får øye på Diva?

– De skal sette seg ned på huk og gi hunden ro og skape tillit. Ikke plystre, rope eller løpe etter den. Vær rolig, så tør den å komme bort, og kontakt politiet, oppfordrer Mathisen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00