Siste: Sent fredag kveld var det fortsatt 17.967 uten strøm. Flesteparten av disse var i Hedmark. Kommunikasjonsansvarlig nett og produksjon Ragnhild Børresen Abrante i Eidsiva opplyser at det har vært veldig mange trefall og trær ligger på bakken. 

- Eidsiva jobber med feilsøking og linjebefaring i natt, men vi må vurdere om det er forsvarlig med feilretting i vind og mørke. Vi kan derfor ikke garantere at alle får strømmen tilbake i kveld, sier hun. 

Så fort vinden løyer og det blir lyst setter Eidsiva inn helikopter i feilsøkingen. 

- Det er effektivt og feilene blir da lokalisert raskt, sier Abrante. 

Heftig uvær

Fredag ettermiddag melder politiet i Innlandet at de har fått inn mange meldinger om trær som har blåst ned og sperrer veger over hele Innlandet. 

Da HA var i kontakt med politiet litt over klokken 16 fredag, strømmet fortsatt meldingene inn og telefonkapasiteten hos politiet var nær sprengt. 

Politiet opplyser at Vegtrafikksentralen er varslet og at entreprenører er ute og jobber på flere steder. 

Politiets operasjonsleder sier til HA at siden Vegtrafikksentralen allerede er varslet, trenger ikke publikum ringe politiet med meldinger om trær som har blåst ned og ikke har utgjort annen skade. 

LES OGSÅ: Brygger i trøbbel i Brumunddal

I Solvangvegen i Hamar hadde en diger bjørk veltet over en garasje og over vegen i vindkastene fredag kveld. Brannvesenet var på stedet for å fjerne treet med motorsag og kranbil. Ifølge brannmannskaper på stedet var det en svært travel kveld. Dette var det fjerde eller femte treet de hadde fjernet for kvelden, og det står mange oppdrag på vent. Det skal være en bil inne i garasjen, men den skal være uskadd. 

Ved 20.45-tiden opplyser operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt at de ikke har fått meldinger om personskader som følge av uværet.

- Det har vært mye trefall over veger. Vi har fått melding om at en bil har fått et tre over seg på Ridabu, men det gikk bra med personene inne i bilen, sier operasjonsleder Per Solberg til HA.

HAR DU TIPS ELLER BILDER I FORBINDELSE MED UVÆRET? SEND E-POST TIL RED@H-A.NO ELLER RING 908 36 091. 

MISTET STRØMMEN

Mange husstander i Innlandet er uten strøm etter at trær har falt over kraftlinjer. 

Kommunikasjonsansvarlig nett og produksjon Ragnhild Børresen Abrante i Eidsiva opplyser at nettselskapet også har feil i regionale linjer, som fører til at mange har mistet strømmen som følge av trefall etter sterk vind. 

LES OGSÅ: - Hold avstand til trefall på linjer

- Vi har alt tilgjengelig mannskap ute for å finne og rette feil. Vi har oppskalert bemanningen som følge av været som er meldt, og har ekstra mannskaper ute og inne. Det blir spennende å se hvordan været utvikler seg de neste par timene, og hvor uværet treffer, sier Abrante.

På nettsiden til Eidsiva kan man til enhver tid se hvor det er meldt feil.  Ved 20-tiden rapporterer Eidsiva at 21.000 kunder er berørt av strømbrudd.

Også Stange Energi har fått mye trefall på linjene sine. Fredag ettermiddag melder energiselskapet at det er strømløst fra Tangen og nordover mot Stange, og fra Støa og sørover. 

Ved Mjøsa merkes og synes uværet godt der bølgene slår inn mot land. Rundt klokka 18 valgte politiet å sperre av stupetårnet i Hamar. 

BANESTREKNINGER STENGT

Uværet volder også problemer for togtrafikken. Bane Nor melder at på grunn av mye vind og trefall er Kongsvingerbanen stengt fra Lillestrøm til Kongsvinger. Gjøvikbanen er stengt mellom Roa og Gjøvik. For Dovrebanen er det så langt ikke meldt om driftsforstyrrelser. Klokken 19.45 var Kongsvingerbanen ryddet og åpnet for trafikk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.