Det var i formiddag stengt for all trafikk mellom Stange og Tangen på grunn av en feil som hindret at togene få grønt lys.

Bane Nor satte umiddelbart i gang søk etter feilen, og litt før klokka 13 kunne de fortelle at togene igjen får grønt lys mello Hamar og Stange. Men det at togene i en periode ikke kunne kjøre som normalt, fører til forsinkelser.

Kjørte på rødt

To personer omkom i jernbaneulykker i 2016, viser nye tall fra Statens jernbanetilsyn. Tallene viser også at flere tog kjørte på rødt lys.

117 hendelser med passering av stoppsignaler ble registrert i 2016, mot 110 året før. Ingen av disse passeringene førte til sammenstøt mellom tog, melder Statens jernbanetilsyn (SJT).

Cirka halvparten av hendelsene skjedde i togtrafikk, både med godstog og persontog. Den andre halvparten skjedde ved anleggsarbeid og skifting – det vil si ved flytting av vogner inne på terminaler.

De foreløpige tallene viser at det skjedde 17 jernbaneulykker i 2016 på det nasjonale jernbanenettet. Ved fire andre hendelser er det fortsatt ikke konkludert om det kan defineres som jernbaneulykke. I 2015 var det endelige tallet 18. Ulykkene på det nasjonale nettet har ikke nødvendigvis ført til store materielle skader. Det defineres som en jernbaneulykke dersom et tog river en kjøreledning og det fører til stans i trafikken på den aktuelle strekningen i mer enn seks timer.

I fjor omkom to personer i jernbaneulykker. De omkom henholdsvis i jernbanesporet og på personovergang til plattform, ikke på planovergang. De to omkomne var ikke togpassasjerer eller ansatte på jernbanen, melder tilsynet.

På trikk- og T-banenettet er det bekreftet 11 ulykker i 2016, med i alt åtte personskader. Det endelige ulykkestallet for 2015 var ti.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.