Torsdag ettermiddag aksjonerte fire politipatruljer mot en privat leilighet på Tangen i Stange. Bakgrunnen var mistanke om brudd på narkotikaloven.

To menn, henholdsvis i 20- og 50-årene, ble pågrepet på stedet. Politiet brukte et par timer på å sikre bevismateriale, og beslagla blant annet noen hektogram hasj, samt utstyr som kan knyttes opp mot produksjon av brennevin og marihuanaplanter.

Fredag ble de to siktede avhørt av politiet i Hamar. Politioverbetjent Bjørn Monné ved avdelingen for narkotika- og vinningskriminalitet sier til HA at begge mennene har erkjent befatning med produksjon av brennevin, mens den ene også har erkjent befatning med produksjon av narkotika.

Det finnes ikke grunnlag for varetektsfengsling, og fredag ettermiddag ble begge løslatt etter avhør. Monné opplyser at mennene, som begge er kjenninger av politiet fra før, etter all sannsynlighet vil bli tiltalt for lovbruddene.

– Hvor stort er beslaget?

– Noen hekto med hasj er mer enn vanlig, sier Monné.

– Har mennene produsert hjemmebrent og narkotika for salg eller til eget bruk?

– Vi har ikke noe grunnlag for å si at det har foregått salg.

HA er kjent med at politiet tidligere har vært innom den aktuelle adressen ved flere anledninger, men Monné ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer rundt dette.

Dersom det etter hvert blir tatt ut tiltale, må mennene trolig møte i Hedmarken tingrett. Siden mennene allerede har lagt kortene på bordet, kan det i så fall bli snakk om rene tilståelsesdommer.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00