Torsdag ettermiddag aksjonerte fire politipatruljer mot en privat leilighet på Tangen i Stange. Bakgrunnen var mistanke om brudd på narkotikaloven.

To menn, henholdsvis i 20- og 50-årene, ble pågrepet på stedet. Politiet brukte et par timer på å sikre bevismateriale, og beslagla blant annet noen hektogram hasj, samt utstyr som kan knyttes opp mot produksjon av brennevin og marihuanaplanter.

Fredag ble de to siktede avhørt av politiet i Hamar. Politioverbetjent Bjørn Monné ved avdelingen for narkotika- og vinningskriminalitet sier til HA at begge mennene har erkjent befatning med produksjon av brennevin, mens den ene også har erkjent befatning med produksjon av narkotika.

Det finnes ikke grunnlag for varetektsfengsling, og fredag ettermiddag ble begge løslatt etter avhør. Monné opplyser at mennene, som begge er kjenninger av politiet fra før, etter all sannsynlighet vil bli tiltalt for lovbruddene.

– Hvor stort er beslaget?

– Noen hekto med hasj er mer enn vanlig, sier Monné.

– Har mennene produsert hjemmebrent og narkotika for salg eller til eget bruk?

– Vi har ikke noe grunnlag for å si at det har foregått salg.

HA er kjent med at politiet tidligere har vært innom den aktuelle adressen ved flere anledninger, men Monné ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer rundt dette.

Dersom det etter hvert blir tatt ut tiltale, må mennene trolig møte i Hedmarken tingrett. Siden mennene allerede har lagt kortene på bordet, kan det i så fall bli snakk om rene tilståelsesdommer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.