- Det er ikke ofte vi kommer over en så stor overlast på en så liten lastebil, sier Geir Thomas Finstad, som er fagleder for utekontrollen hos Statens vegvesen.

Han forteller at lastebilen ble vinket inn under en kontroll på Husum i Løten onsdag kveld.

Lastebilen hadde en tillatt vekt inkludert last på 7.400 kilo, men vektpila stanset ikke før den viste hele 15.200 kilo. Bilen veide med andre ord over dobbelt så mye som tillatt.

- Bilen er ikke dimensjonert for slik vekt. Dette gjelder både dekk, bremser og styring. Det er bare et tidsspørsmål før noen av disse elementene ryker med en slik overlast, forteller Finstad.

Sjåføren som satt bak rattet var norsk og var ute i privat ærend. I følge Finstad hadde vedkommende leid lastebilen for å frakte belegningsstein til privat gjøremål.

Sjåføren fikk et solid gebyr for sitt overtramp.  Det lød på hele 39.900 kroner. I tillegg må sjåføren forvente å bli kontaktet av politiet ettersom Statens vegvesen også politianmeldte mannen.

Overlasten ble lempet ut av bilen og er fortsatt på Husum.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.