- Den siste vi ansatte var Gunnar Aasterud fra Hamar. Han er 73 år. Erfaringen hans var en vikig årsak til at nettopp han fikk jobben!

Det sier Terje Strand (55) fra Gaupen i Ringsaker til HA.

Torsdag formiddag kunne han ta i mot Gaselle-prisen for 2017 (se faktaramme) under et frokostmøte på Gjøvik.

Selskapet leverer kort sagt bygningselementer i massivt tre.

Woodcon i Brumunddal danket ut 87 andre selskap fra Hedmark - deriblant 43 bedrifter fra Hedmarken (se undersak).

Les også: Se hvilke 88 bedrifter som ble kåret til vekstvinnere.

DEN UTROLIGE VEKSTEN

Woodcon har hatt en utrolig flott vekst siden starten i 2013.

Da ble det driftsinntekter på tre millioner kroner og driftsresultat på 193.000 kroner. I fjor ble det driftsinntekter på 114 millioner kroner og driftsresultat på 8,6 millioner kroner. Resultat før skatt var en million svakere.

Året før var det driftsinntekter på 84 millioner kroner og driftsresultat på 10,5 millioner kroner. Resultat før skatt ble på sterke 12,2 millioner kroner. Det året delte eierne det hittil eneste utbyttet - fem millioner kroner.

Mjøstårnet og østerrike

I den grad selskapet tidligere er omtalt i HA så er det i forbindelse med Mjøstårnet i Brumunddal:

- Siden det skal bli verdens høyeste trehus så er det et viktig jobb. For oss er det ikke noe stort oppdrag i kroner,sier Strand.

Woodcon skal levere vegger til heiser og trapper i massivt tre. Oppdraget til Buchardt-bygget er på noen få millioner kroner.

En radarstasjon på Svalbard er et annet signalbygg der Woodcon har vært en stor leverandør. Likedan via elementene til en ni etasjer stor blokk - som ble satt opp på fire uker - i Trondheim.

Elementene får Woodcon lagd i Østerrike.

alle er medeiere

Strand varsler solid vekst i salget i både 2017 og neste år.

Her er suksessformelen:

- Det grønne skiftet og fokus på treverk er viktig. For vår del har det vært viktig å bygge et lag der så godt som samtlige 19 ansatte er medieere. Ansettelsen av Aasterud, som er gammel nok til å være min far, var bevisst fordi han kjenner markedet og kundenes behov bedre enn de fleste. Samtidig er det viktig å ha yngre folk som kan teknologi og nye løsninger. Derfor er Kent Are Kristiansen (28), som er så ung at han kunne ha vært sønnen min, en nøkkelperson på flere områder av flere årsaker, sier Strand.

kunnskap ga suksess

Terje Strand prøver ikke å skjule at han selv var sentral i å legge grunnlaget for Woodcons suksess.

– Jeg var kunde hos de forrige eierne, sier Strand og fortsetter:

– De klarte ikke å drive med dette. De kalte inn meg som daglig leder i 2013. I utgangspunktet skulle de fortsette som eiere. Men etter veldig kort tid fikk vi kjøpt ut firmaet. Årsaken til at de forrige eierne ikke lyktes var at de ikke hadde den nødvendige fagkunnskapen, sier Strand.

Han understreker at de forrige eierne gir uttrykk for at de unner dagens eiere suksess og vekst.

– Det meste handler om kunnskap, og å bruke kunnskapen riktig. Ved å ansette Gunnar Aasterud (se hovedsaken) tar vi tak i fagkunnskap og sprer den via yngre generasjoner, sier Strand.

Han er største eier med 31,8 prosent. Odd Grøthe (47) er nest størst med 29 prosent. I tillegg til tre mann med ni prosent er det flere småeiere i Woodcon AS.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.