Nye Veier har åpenbart ikke tenkt å bruke mer tid enn høyst nødvendig når nye E6 skal bygges ut på den 43 kilometer lange strekningen fra Kolomoen til Moelv. Arbeidet mellom Stange og Hamar er allerede godt i gang, og nå er det snart klart for byggestart også i Ringsaker.

Les også: Utbyggingen begynner i november

Torsdag opplyser Nye Veier at byggingen mellom Arnkvern og Moelv vil komme i gang allerede i løpet av november. Den tidlige byggestarten gjør at vegen kan fullføres helt til Moelv allerede i desember 2020, sju måneder tidligere enn planlagt.

Fjerner de siste trærne

Det første arbeidet starter mest sannsynlig i områdene rundt Bergshøgda, Brumunddal og Økelsrud. I tillegg skal Veidekke etablere en større anleggsrigg på Granerudjordet i Brumunddal.

Torsdag formiddag var HA ute på E6 i Ringsaker for å se etter de første sporene av byggingen. Foreløpig er det relativt rolig, men ennå jobber skogsmaskiner med å fjerne trær og røtter langs vegen. En og annen gravemaskin er i gang med å bearbeide grunnen, men det store innrykket av maskiner starter først om noen uker.

Helgefri skal sikre flyt

De siste dagene har Nye Veier tilbrakt sammen med Veidekke på Høsbjør i Brumunddal. Her har partene finpusset planene, delt informasjon og etablert felles mål for utbyggingsprosjektet. Blant annet er det et felles ønske om å skape best mulig trafikkflyt på E6 gjennom anleggsperioden. For å få til dette planlegger Veidekke å gjennomføre firedagersuker med intens byggeaktivitet fra mandag til torsdag.

– Dette betyr minst mulig ulemper når det er flest biler på E6 i forbindelse med weekendtrafikken på fredager og søndager, sier Nye Veiers prosjektdirektør Øyvind Moshagen.

Moshagen er også opptatt av å sikre et godt samarbeid med utbyggerne. Under samlingen på Høsbjør deltok rundt 50 personer for å bli kjent, finne løsninger og se på muligheter.

– Ved å gjøre det på denne måten bygger vi tillit mellom Veidekke og Nye Veier på en rask og god måte. Vi er sikre på at vi holder konfliktnivået lavt ved at vi allerede nå snakker om hvordan vi skal løse vanskelige saker. Vi er enige om å hjelpe hverandre maksimalt for å sikre at byggingen av Arnkvern–Moelv blir vellykket, sier Moshagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.