Under Mjøskonferansen på Gjøvik gård torsdag ble Mjøsprisen «Hold dampen opp» overrakt The Gathering og organisasjonen Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom (KANDU), som står bak datatreffet i Vikingskipet.

Sjefredaktør Erik H. Sønstelie og utviklingsredaktør Line Ramsrud i Oppland Arbeiderblad delte ut prisen til Marcus Pettersen Irgens fra KANDU, landets største organisasjon for datatinteressert ungdom med 7000 medlemmer.

Irgens holdt ett av innleggene på konferansen, med tittelen "Hva skal vi bruke nerdene til?". Han beskrev The Gathering (TG) som "de datainteressertes Roskilde-festival".

DE HAR LAGET APPEN DIN

- 96 prosent av alle gutter og 76 prosent av alle jenter under 16 år spiller dataspill - hver dag. Dette er deres kunder og brukere i årene som kommer, sa Irgens til forsamlingen på over 250 næringslivsledere og offentlig ansatte. 

- Vi arrangerer TG - av og for ungdom - fordi det er viktig at ungdom får utfolde seg. Du skal ikke se bort fra at de som har utviklet den appen du bruker, hver dag startet sin karriere med å spille og leke med utvikling på TG, sa Irgens. 

- Dataspill i et olympisk anlegg er altså et godt karrierevalg!

REKRUTTERINGS-ARENA

- Prisvinneren trekker årlig tusenvis av interesserte til Mjøsregionen. Den som drives med et stort innslag av frivillighet, men setter nasjonale fotavtrykk, sa OAs Line Ramsrud.

The Gathering så dagens lys i 1992, vokste raskt og fant i 1995 det perfekte stedet på Hamar. Organisasjonen fremstår i dag som profesjonell og veldrevet, og arrangementet er verdens nest største i sitt slag. Hver påske samles 5000 ungdommer i Vikingskipet for å delta på Norges største hyttetur. De er spill-interesserte, datainteresserte og opptatt av ny teknologi.

- For de fleste som deltar er arrangementet en sosial happening, en inspirasjon, et sted man kan man spille og ha det moro. Men for noen er arrangementet også veien til karriere. Rekrutteringsbyråer og hodejegere fra viktige IT-miljøer har funnet ut at det er her man kan finne talentene, de som kan skape resultatene fremover, sa Erik H Sønstelie.

LES OGSÅ: Se bildene fra åpningsfesten på The Gathering 2017

TILTREKKER SEG JENTER

Juryen for Mjøsprisen består av programkomiteen for Mjøskonferansen og OA. De har merket seg hvordan arrangementet og arrangørene bak The Gathering har utviklet konseptet og blant annet jobbet bevisst for å tiltrekke seg flere jenter.

SE VIDEO: The Gathering-deltakernes framtidsplaner

- I dag fremstår The Gathering som et samlingssted og en inspirasjonskilde for de fremste digitale hodene, de som skal skape morgendagens Norge. Datatreffet har gitt Hamar et navn hos nye generasjoner, det har bidratt til et spennende IT- og spillmiljø rundt byen og høyskolen, noe som igjen har gitt knoppskyting i form av nyetableringer, heter det i juryens begrunnelse.

POSITIV KRAFT

- For Mjøsregionen er The Gathering en positiv kraft, det er et varemerke, det samler tusenvis av datainteressert ungdom, sa Erik H. Sønstelie.  

Prisen, et inngravert fat fra Hadeland Glassverk, har eksisert siden 2002 og deles ut av Mediehuset Oppland i samarbeid med Mjøskonferansen. Blant tidligere vinnere er Vazelina Bilopphøggers, Norsk Litteraturfestival/Sigrid Undset-dagene, Skibladner, Birkebeinerrennet, Festspillene i Elverum, Fabelaktiv og NTNU Gjøvik.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.