Hun presiserer at de nominerte er Malmfrid Hovsveen Hallum og Knut Nærum, ikke teateret, men sier at det selvsagt også er en klapp på skulderen for Teater Innlandet.

- Vi er, som vi skal være, en viktig aktør i utviklingen av norsk dramatikk. Hvis vi ikke spiller nye manus, så får vi ingen ny Ibsen, sier teatersjef Janne Langaas.

Ideen til begge stykkene, «Solveigs 2. sang» (Hallum) og «Korps» (Nærum), kommer fra Teater Innlandet – og manusforfatterne er begge ansatt av teateret for å skrive.

- Det er skrevet på bestilling fra oss, og det viser jo også at vi har hentet gode dramatikere til prosjektene våre, sier teatersjef Janne Langaas.

 HER kan du lese HAs anmeldelse av Solveigs 1. sang.

Penger og statuett

I pressemeldingen fra juryen og kulturkontoret i Skien heter det blant annet:

«Den nasjonale Ibsenprisen er landets eneste dramatikkpris. Den ble opprettet av Skien kommune og delt ut første gang i 1986. Prisen er på 150.000 kroner og en statuett laget av Nina Sundbye. Ibsenprisen deles årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

Juryen har nominert tre dramatiske tekster til Ibsenprisen 2018:

"Å telle til null"  Av Kristofer Blindheim Grønskag,  "Solveigs 2.sang" av M H Hallum og "Korps"  av

Knut Nærum.»

Smalt og bredt

Teatersjef ved Teater Innlandet Janne Langaas liker også godt at nominasjonen av «Solveigs 2. sang» og «Korps» viser både det smale og det brede i teaterets arbeid.

- «Solveigs 2. sang» og «Korps» var samtidig ute på scener sist høst, og «Solveigs 2. sang» er noe av det smaleste, mens «Korps» er et skikkelig publikumsfrieri. Det viser hva vi ønsker å være gode på; både det smale og det brede.

 

Kåring 21. mars

I pressemeldingen heter det:

«Juryen har lest femti manuskripter i vidt ulike sjangre, fra helaftens skuespill til enaktere. Bredden er for tiden stor, og nyskrevet norsk dramatikk av høy kvalitet, er for tiden å se på scener over hele landet. Og, bak de tre nominerte scenetekstene står tre formsterke dramatikere hvis dramatiske forfatterskap har utviklet seg og modnet over flere år. Tekstene utmerker seg på ulikt vis, men et fellestrekk ved dem er at de alle er svært godt dramaturgisk konstruert og utviser en særpreget språklig og teatral bevissthet.»

 

Årets jury har bestått av:

- Karen Frøsland Nystøyl , Norsk kritikerlag 

- Njål Helge Mjøs, (leder av juryen) Norsk dramaturgforum

- Anne-Karen Hytten, Norsk Sceneinstruktørforening:

- Erik Schøyen, Norsk teaterlederforum

- Gianluca Iumiento, KHIO

- Thomas Bye, Teater Ibsen

Vinneren blir offentliggjort under en festkveld på Ibsenhuset i Skien, onsdag 21. mars.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.