Torsdag formiddag var to gravemaskiner i full sving med å fjerne jordmasser fra området øst for Kåterudkrysset i Ottestad. Et stort antall lastebiler kjørte i skytteltrafikk for å frakte vekk tunge lass med jord, stein og grus.

En gulkledd arbeidskar fra Geoplan 3D forteller at man deler inn jorda i kategori «A» og «B». Det øverste A-laget består av 30 cm med god og fruktbar matjord som tas vare på. Det nederste B-laget består av grovere masse som fraktes vekk for å brukes til andre formål.

All matjord blir lagret på den eiendommen den hører til på. Bare i Ringsaker skal Dobloug Entreprenør grave opp 126.000 kvadratmeter permanent ervervet areal, i tillegg til 85.000 kvadratmeter som grunneierne får tilbakeført når byggingen er ferdig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.