Det ble annonsert på en pressekonferanse på gjestegården mandag formiddag.

Ole Martin Kildahl og Anita Stolp Kildahl fra gården sørøst for Rokosjøen er godt kjent for sine matprodukter, og fredag hadde HA en sak etter at duoen vant gull i NM i kjøttprodukter for sine medisterkaker.

Nå tror Kildahl på suksess også på Budor.

– Jeg har trua, ellers hadde vi ikke hoppet på det. Det er et fryktelig fint sted og det er mange hytter på Budor. Hvis vi greier å få hyttefolket til å bruke gjestegården igjen, så vil vi lykkes, sier Ole Martin Kildahl til HA.

Han lover også å servere sine velkjente burgere med løk i skibakken.

– Det skal lukte mat på Budor, fastslår gårdsmatprodusenten.

GIR ANSVARET TIL DATTEREN

Dermed overtar Bakken Øvre driften av kafeteriaen etter Ulf Inge Vien, som har drevet matserveringen siden september i fjor

Vien overlater grytene til Bekken Øvre fordi han ønsker å bruke tiden på Kilde Gjestgiveri.

Det er Kildahls datter Aina Stolp Kildahl som sammen med sin mann Oddvar Bjerkreim får ansvaret for den daglige driften. De flytter hjem fra Stavanger for å servere gjestene mat.

Planen er i utgangspunktet å ha servering av middag hver dag under vintersesongen, og utvidede åpningstider i helgene.

Profilen blir en liten meny med hverdagslig kost. Det vil også bli butikk hvor man får kjøpt lokale produkter fra distriktet.

– Vi vil også lokke folk fra hele Hedmarken til å komme hit og spise mat, sier Kildahl.

har hatt dialog en stund

Johan Fischer fra Løten almenning forteller at partene har snakket sammen over tid.

– Jeg og Ole Martin har hatt en lengre dialog angående lokal mat. Vi har ønsket å få lokal mat opp til Budor, og ønsker en profil som er lokal og naturlig, sier Fischer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.