Som vanlig kommer Dala-mart`n, skolestart og vepsen omtrent samtidig. Alle som samlet seg ved HAs kakeservering i formiddag, fikk merke det. Barn og foreldre på siste handletur før skolestart i forbindelse med Dala-mart`n og vepsen som endelig kunne ønske meliskringla til HA velkommen tilbake.

Det summet riktig så fint rundt HAs stand da brumunddølene i Darkwood Boys spilte en akustisk konsert foran hjemmepublikummet.

God amerikaner

Og mer trøkk i sakene skulle det bli da Ry Bradley gikk på torgscenen med sitt band og gjorde en lang og flott konsert mens publikum hygget seg i solnedgangen med både det ene og det andre i glassene.

Da Bradley og bandet gikk på scenen ved 20-tiden var det mange som hadde sikret seg plasser ved restaurantene på torget.

Ellers var det god plass på torget ved begynnelsen av konserten, mens flere og flere forbipasserende samt noen litt sene tilskuere kom til etter hvert som konserten utartet seg, og det ble tilslutt et godt oppfylt torg denne fredagskvelden.

De oppmøtte fikk høre god og autentisk amerikansk country, og en norsk-vennlig musiker som til og med forsøkte seg på noen norske gloser.

Musikkskole på nes

Den amerikanske countrymusikeren har lagt sin elsk på Brumunddal og har denne sommeren en musikkskole for ungdom på Silver Rock på Nes.

I samarbeid med Ringsaker kommune og lokale musikere gir Bradley mange ungdommer en unik mulighet i uka som kommer. Det blir undervisning i sang, gitar, bass og trommer.

LES OGSÅ: Håper på mart’ns- fest i Brumunddal

Livlig park

Mens det nokså voksne publikummet koste seg med country-konsert på torget, holdt den yngre garde liv i Lekeparken/Broparken på andre siden av Brumunda langt ut på kvelden.

Ungdommer på sykler, barn med sparkesykler, og foreldre med barnevogner skapte en trivelig stemning i parken, til Brandley og co’s countrymusikk som bakgrunnsmelodi.

Fra tid til annen var det også enkelte som benyttet seg av den mindre travle tiden av døgnet til å teste karusellen som er satt opp i Broparken for anledningen.

Tett program

Lørdag kan Brumunddal sentrum by på et tett og spennende program. Fra klokken 10 til 12 serveres det gratis frokost på torget, og fra klokken 11 til 17 kan man besøke en cowboylandsby i gågata, hvor det blant annet blir gullgraving, ansiktsmaling, lassokasting og smykkelaging.

Det blir dessuten andeløp med trekning i regi av Lions, gateløp for store og små i joggesko og masse underholdning fra torgscenen - deriblant allsang med Bernt Torp fra klokken 16.

LES OGSÅ: HA-tavla: Se her hva som skjer i helgen 18. og 19. august

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.