• SAVN: Helle Jordbræk savner Yumbo.
    FOTO: PRIVAT

- Tusen takk til dere alle! Omtanken fra alle som engasjerte seg var med på å holde meg oppe i en tøff tid.

Det sier Helle Jordbræk til HA, og fortsetter slik:

- Det er nesten ikke til å tro hvor stor innsats som er lagt ned. Det er helt fantastisk. Jeg har vært så redd at det nesten ikke kan beskrives, sier Jordbræk.

Den profilerte forretningskvinnen og nå lokalpolitikeren i Løten takket ved 15-tiden tirsdag for all hjelp til å finne den 12 år gamle tibetanske spanielen som forsvant fra Ottestad i Stange mandag ettermiddag.

- Den forsvant under hekken til dem som passet på ham da jeg skulle ut på reise, sier Helle.

FUNNET VED HJELP AV SØKEHUND

Knut Bakke (62) fra Hamar, kjenning av Jordbræk og selv eier av en liten hund, var sentral i leteaksjonen:

Bed 15-tiden kunne han bringe gladmeldingen om at Yumbo var funnet i god behold:

- Stein Karstensen og sporhunden Aramis fortjener all honnør de kan få - både for feltarbeidet og måten de møter og behandler både folk og dyr. Både nettstedet Rømlingen, HA og mange andre fortjener takk og ros for innsatsen, sier Bakke.

- Yumbo ble sporet opp, men stakk av flere ganger fordi hunden ble skremt, sier Jordbræk og gjentar:

- Tusen takk til alle som bidro - det har vært helt fantastisk!

SOV IKKE OM NATTA

Jordbræk sa tirsdag formiddag til HA at hun var helt knust etter hun - på jobb i Sogn og Fjordane - fikk melding om at hunden hadde rømt fra de som passet på den i Stange:

- Yumbo er min beste venn. Det er oss to i hverdagen. Han er med meg overalt. På møter eller hvor det måtte være. Han er vanligvis med på jobb i Sogn og Fjordane. Nå sliter jeg med å konsentrere meg, sier Jordbræk og gjentar:

- Takk til alle som bidro!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.