• INNVEIING: Stein Gunnar Nilsen fra arrangementskomiteen i Hamar fiskeforening veier inn ørreten. FOTO: JENS HAUGEN
  • FINE FORHOLD: Ikke noe å si på forholdene under Mjøsa Ørretfestival. FOTO: JENS HAUGEN

Natt til lørdag fant årets Mjøsa Ørretfestival sted.

Det er en fiskekonkurranse arrangert i samarbeid mellom flere fiskeforeninger rundt Mjøsa.

Årets hovedarrangør var Øvre Romerike Trollingklubb, med Hamar fiskeforening som en av medarrangørene.

God påmelding

Jens Haugen og Stein Gunnar Nilsen fra Hamar fiskeforening tok imot drøyt 30 påmeldinger fra båter som la ut på fiske fra Hamar fredag kveld.

Mens det torsdag kveld striregnet og lå et fint tåkelag over Mjøsa, viste fredag innsjøen seg fra sin beste side.

Det var nesten blikk stille, og et magisk Mjøs-lys.

Fisket hele natta

Etter at startskuddet gikk klokken 20.00 fredag kveld, foregikk fiskingen fram til tidlig fredag morgen. All fangst måtte være innveid før klokken 06.00.

Som navnet tilsier, er dette en konkurranse for å dra opp den største mjøsørreten på stang. Minstemålet er 55 centimeter.

Blant dem som veide inn fangsten sin på Skibladnerbrygga i Hamar, var det fine ørreter på over fire kilo.

Det er likevel langt opp til norgesrekorden for ferskvannsørret tatt på stang på drøyt 15 kilo. Den rekorden er det Robert Torp som har. Ørreten ble tatt utenfor Nes.

Bitt av fiskebasillen

Haugen, som ellers er kjent som fotograf, er bitt av fiskebasillen. Den slo til for fullt etter at han flyttet til Jessnes, fikk båt i bryllupsgave og bestemte seg for å prøve fiskelykken.

Nå har det blitt en kjær hobby og kilde til rekreasjon.

Mjøsa Ørretfestival samlet ikke bare fiskere fra Mjøs-regionen. Også 7–8 båter fra Storsjøen fiskeforening hadde tatt turen fra Rendalen for å fiske på Mjøsa. Premieutdelingen finner sted på Skjoldnestangen på Eidsvoll lørdag klokken 14. 

HA har fått informasjon om at det ble dratt inn større fisker enn de som ses i bildet. Blant annet skal en junior har tatt en mjøsørret på 6,7 kilo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.