Skjærstad inntok sjefskontoret på kaikanten i BoligPartners hovedkontor på Tjuvholmen 1. april i fjor.

Da hadde advokaten vært styreleder i ni år, men å lede selskapet fra dag til dag er noe annet, fikk hun erfare. Det har vært både travelt og intenst.

– Det har vært et utrolig spennende år på et lag med mange flinke folk, sier Skjærstad.

Milliarden passert

I 2016 ble det salgsrekord med 1.099 solgte hus og hytter, en vekst på 18 prosent fra 2015. Nå er regnskapet for 2016 gjort opp, og det viser at omsetningen har økt med 22 prosent til 1,31 milliarder kroner.

Driftsresultatet ble på 3,4 prosent eller 42,3 millioner kroner, mot 3,2 prosent i 2015 (36,5 millioner kroner). Skjærstad er godt fornøyd med resultatet.

– Ja, det er vi, men nå ønsker vi større fokus på bunnlinja. Det er viktig at BoligPartner har kapital for å kunne sikre framtidige tomteområder, sier Skjærstad.

Bygge i flere etasjer

BoligPartners nisje i det norske boligmarkedet, er småhus og eneboliger i tre.

Men nå har de også etablert et eget prosjektselskap hvor de utvikler hustyper i lavblokk og rekker på inntil fire etasjer. Det er for å ha tilbud også i byer hvor det er arealknapphet og ønske om fortetting.

– Det blir færre eplehager, og prosjektselskapet er en aktør hvor vi har større uregulerte tomter hvor man ønsker å bygge tettere, forklarer Skjærstad.

Hytte-boom

BoligPartner leverer også hytter, noe som virkelig har tatt av det siste året. I 2016 solgte selskapet 91 hytter, og startet å bygge 72. Der varsler Skjærstad er videre satsing.

– Birken-serien som den aktive familiehytta har virkelig slått an, sier Skjærstad, som kan fortelle at de så langt i år har solgt tre ganger så mange hytter som på samme tid i 2016. I året de har lagt bak seg har kompetanseutvikling stått sterkt i fokus. BoligPartner har bygd opp sitt egen boligakademi. Det er et kurssenter for skolering av ansatte fra hele landet i alle funksjoner.

– Da kommer de hit til Hamar for å gå på kurs, overnatter og spiser på serveringsstedene. Og tar med seg hyggelige Hamar-opplevelser hjem, sier Skjærstad.

– Hva blir det viktigste fokuset framover?

– Vi skal sikre lønnsom vekst med fokus på det som trengs for å møte morgendagens kunder og boligbehov, sier Skjærstad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.