Konsulentfirmaet Agenda Kaupang har gått gjennom helse- og omsorgsavdelingens drift og organisering for å se om det er nye måter å jobbe på.

Onsdag ble funnene i analysen presentert av rådgiver Rune Holbæk fra Agenda.

10 mill. å hente

Agenda konkluderer med at Hamar kommunes omsorgstjenester kan drives ti millioner kroner billigere, sammenlignet med sammenlignbare kommuner. Enhetens budsjett er i 2017 på 611 millioner kroner.

Fokus til konsulentfirmaet har vært organisering og kvalitet. Agenda anbefaler overfor kommunen at de tre pleie- og omsorgsdistriktene Vang, sentrum og Hamar Vest avvikles til fordel for én ny avdeling for hjemmebaserte tjenester.

Nyttig blikk

Rapporten sendes nå på høring blant organisasjoner og brukerråd. Helse- og omsorgssjef Vigdis Galaaen i Hamar kommune synes det er nyttig med et blikk utenfra på enheten.

Dersom alle anbefalingene blir iverksatt, er det snakk om en omfattende omorganisering.

– Nå skal vi drøfte dette utover høsten, og ha med de tillitsvalgtes organisasjoner. Uansett skal brukere og ansatte ivaretas på en god og forsvarlig måte, sier Galaaen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.