Velværeavdelingen i Ankerskogen har hatt skjenkebevilling og 18 årsgrense siden oppstarten. Tilbudet om å få et glass vin eller øl har økt i popularitet.

Men den siste tida har kunder som ønsker å benytte seg av dette tilbudet, måtte ta til takk med vann eller brus.

Har søkt

Daglig leder Morten Lillehagen opplyser at Ankerskogen svømmehall har inne en søknad i Hamar kommune om bevilling for alkohol for en ny bevillingsperiode (starter 1. oktober).

Problemet er at tre personer i anlegget som har hatt funksjoner som styrer og stedfortreder for alkoholbevilling samt styrer for serveringsbevilling, alle har sluttet.

Dette skyldes både omplasseringene Ankerskogen har gjennomført for å bedre økonomien, og at en person har sluttet.

Kunnskapsprøven

For å kunne skjenke alkohol, må det være navngitte personer som er ansvarlig, og de må ha bestått kunnskapsprøven for alkohol. Den neste anledningen er 1. oktober. Disse prøvene avholdes en gang i måneden. Nye ansatte fra Ankerskogen vil nå ta denne prøven.

– Dette er et rent praktisk problem. Når de som skal gå opp til prøven mandag får den godkjent, blir vår søknad om fornyet bevilling behandlet, sier Lillehagen, som regner med at saksbehandlingen da vil ta fra noen dager til et par uker.

Ber om tålmodighet

Når alle bevillinger er på plass, vil Ankerskogen gjenoppta alkoholservering i velværeavdelingen.

Lillehagen håper kundene kan smøre seg med litt tålmodighet, så blir dette brakt i orden.

Konsulent Keth J. Nafstad på administrasjonsavdelingen i Hamar kommune sier at når de får navnene på den nye styreren og stedfortrederen, vil de sjekke vandelen. Når kunnskapsprøven er bestått, vil de skrive ut et nytt vedtak.

Skuffet

HA har snakket med en trofast bruker av Ankerskogen, som beretter at han traff folk som hadde kommet helt fra Eidsvoll for å kose seg med et glass hvitvin i velværeavdelingen, men som ble skuffet.

– Dette er synd og dumt, og jeg spør om det hadde gått an å planlegge for denne situasjonen, sier brukeren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.