– Jeg er vel litt sent ute for årets badesesong, sier Geir Myrvang.

I forrige uke fikk han tillatelse av kommunen til å drive utleie av kajakker, kanoer, solstoler og såkalte «stand up paddle boards», eller padlebrett (et stabilt surfebrett som brukes i kombinasjon med en åre) fra parkeringsplassen på Koigen.

Allerede har han forsøkt lykken et par ganger, men uten napp.

– Det er mange som har vært nysgjerrige og lurt på hva jeg gjør, men det er ingen som har leid noe ennå, sier Myrvang, og legger til:

– Det tar vel litt tid før folk får vite om tilbudet.

– MÅ være der folk er

Utleiebedriften er Myrvangs forsøk på å fylle et behov langs stranda på Hamar.

– Roklubben på Tjuvholmen er litt langt unna. Det er et tilbud i Stange, men man må dit og hente kanoene. Man må være der folk er, sier Myrvang, som håper å nå ut til turister så vel som lokale.

– Jeg har hørt at det har vært en stor økning i turismen i Hamar-området de siste årene, sier han.

flytebrygge og trampoline

Myrvang søkte også om å leie ut en liten flytebrygge som han har kjøpt for 40.000 kroner fra USA - med solsenger, et lite kaffebord og en parasoll på. Men både flytebryggen og en flytende trampoline som kan settes ut på vannet, sa kommunen nei til, da det er i strid med reguleringsplanen for strandlinja.

– De kan iallfall ikke gå innenfor de gule bøyene. Men jeg vil se om det kan løses på en annen måte, kanskje ved å sette dem ut utenfor bøyene, sier Myrvang.

Han håper også på sikt å kunne sette opp en fast installasjon, eller et lite bygg for å huse varene, som han foreløpig frakter på hengeren.

– Men først og fremst ser jeg etter en ansatt. En altmuligmann som kan hjelpe meg. Da kan vi ha utleie her oftere. Nå er jeg alene om det, og har ikke tid til å være her hver dag.

Jungelreiser til brasil

Myrvang ankom Hamar for bare et par måneder siden, og er i oppstartsfasen av enkeltpersonforetaket SBN-Norge, hvor hovedsysselen er sandblåsing og lakkering av biler samt snekkertjenester.

I tillegg tilbyr Myrvang guidede turer til Svalbard og Brasil, for dem som måtte ha større utferdstrang enn en kanotur på Mjøsa.

– Jeg drev tidligere en campingplass på Svalbard, og har tilbrakt mye tid i Brasil, hvor min kone er fra. Tanken er å ta med folk på turer for å oppleve jungel, natur, jakt og fiske, sier Myrvang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.