Det fortalte Cathrine Glomsvoll, markeds- og informasjonssjef samt Tom Sagen, områdeansvarlig drift i Hedmark Trafikk i Stange formannskap onsdag. Selskapet reiser nå rundt i kommunene for å hente innspill til linjestruktur.

Høsten 2018 skal nemlig Hedmark Trafikk utlyse anbud for kjøp av kollektivtjenester i Hamarregionen som omfatter kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten. Ny kontrakt har oppstart 1. juli 2020. Det var stor interesse blant potensielle anbydere da Hedmark Trafikk arrangerte dialogkonferanse 19. september. Inneværende kostnadsramme er på 100 millioner kroner, som innbefatter 95 kjøretøy som til sammen kjører cirka fire millioner rutekilometer.

Store endringer

Kollektivtransporten på Hedmarken er inne i en spennende utvikling hvor det grønne skiftet står i fokus. Det er altså i Bekkelaget hvor det er størst potensial for økt kollektivandel i Stange. Utviklingen av Åkersvika hageby på Åkershagan er interessant for Hedmark Trafikk.

Etablering av innfartsparkering i tilknytning til hovedlinjene til Hedmark Trafikk skal utredes. Elbusser blir testet rundt i landet og selvkjørende busser (autonome). Testingen av elbusser vil blant annet ha fokus på hvordan disse busstypene takler innlandsklimaet.

Uendret B3

Dagens rute B3 fra Stange til Hamar og Brumunddal blir ikke endret, opplyser Sagen.

En av mulighetene mot 2020 og 2030 er busslinje i deler av nedlagt jernbanespor mellom Stangebrua, Tokstad, Sandvika med endestasjon på Atlungstad brenneri. Et annet alternativ er en busslinje Ottestadhallen-Hamar sentrum. På andre siden av fylkesveg 222 kan en bussrute gjennom Bekkelaget på vestsida av Øvre Kåterud, gjennom boligområde ved idrettsplassen. Dagens rutetrasé, bybyss B2 kjører i dag i en lengre sirkel fra Stangebrua, Gyrud, Bekkelaget og Vikasenteret mot Hamar. Rute B4, som er minibuss går en gang i timen fra Stangebrua, Sandvikavegen til Hias hvor snuplassen er.

I tiltaksplanen heter det at Hedmark Trafikk skal ha utslippsfri kollektivtrafikk før 2025.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.