Det sier kunde Marit Andreassen. At Spar Tangen nå er nærmere søndagshandel etter formannskapets vedtak onsdag, synes Andreasen er riktig veg å gå. Bygda må passe det de har, sier hun.

Butikksjef Bente Olsen ved Spar Tangen, håper å starte søndagsåpen butikk i løpet av våren/sommer. Spar Tangen har i dag 14 ansatte.

– Vi ligger nær campingplassen på Tangen som er svært populær. Båtfolket utgjør også del av turisttrafikken samtidig som hytteutbyggingen skyter fart sør i kommunen. En søndagsåpen butikk vil være et viktig bidrag for å videreutvikle området som turiststed og boområde.

Olsen sier at søndagshandel vil gi et bedre servicetilbud til fastboende og turister.

Formannskapet delt

Ikke alle i formannskapet ser med blide øyne på at søknaden om søndagsåpen butikk oversendes Fylkesmannen for endelig avgjørelse. Ap er splittet i saken. Varaordfører Trine Lise Stårvik sa at hun er grunnleggende negativ til å dispensere lov om helligdager og helligdagsfred. Stårvik syntes også det er en tynn begrunnelse å sammenligne Tangen med Budor.

Aasa Gjestvang lurte på hvorfor Joker i Brenneriroa i Løten skal ha fortrinn med søndagshandel og ikke Tangen?

Venstre Erik Ringnes spurte i debatten om Ap er i lomma til LO, men det avviste Aps gruppeleder Bjarne H. Christiansen. Han hadde nemlig samme utgangspunkt som varaordføreren og var sterkt i tvil om søndagsåpent på Tangen er innenfor loven, som sier at typiske turiststeder kan gis unntak.

Samtidig pekte Christiansen på at kommunen må gi all mulig støtte til Tangen. Derfor ville gruppelederen under tvil stemme for lovanvendelsen sammen med ordfører Nils A. Røhne.

– Det er opplagt at Tangen får holde søndagsåpen når Tingnes i Ringsaker har søndagsåpne butikker, sa Kirsti Berge, H. Gjestvang sa at politikerne må skille mellom denne søknaden og generell søndagsåpne butikker. Til generell søndagshandel vil også Sp være restriktiv, men innenfor forskriftene som turiststed fyller Spar på Tangen vilkårene. Vi må støtte opp, sa Aasa Gjestvang. Bygdelistas Arild Olsen, støttet rådmannens innstilling om søndagshandel. KrFs Kjell Bjørseth applauderte utvidelsen.

– Å sammenligne Tangen med Trysil og Beitostølen slik vi hører, er i overkant voldsomt, sa han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.