Økologiske produkter har de siste årene blitt stadig mer etterspurt i norske butikker. Det gjenspeiles også i form av høyere pris.

– Vi får i dag 30–40 prosent høyere kilopris enn hvis vi hadde drevet med konvensjonell kornproduksjon, sier Kristian Narum.

Gårdbrukeren sier det føltes naturlig å gå over til økologisk drift for 16 år siden.

– Vi hadde store tilgjengelige gjødselressurser fra dyr. Enkelte år klarte vi oss også greit uten bruk av plantevernmidler, så da trengtes det ikke så store justeringer for å tilfredsstille kravene.

Kona Kjersti sier markedet bestemmer både pris og produksjon.

– Særlig økologisk melk har vært etterspurt de siste årene. Om ikke de økologiske produktene alltid er like pene å se på, så er likevel kvaliteten bra.

Mannen skyter muntert inn:

– Vi slipper å drive med sprøyting som styres av vær og vind, så da kan vi heller dra på stranda...

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.