– Plassbehovet melder seg for førsteklassingene neste skoleår, sier Børresen.

Gamle Holmlund barnehage som ligger inntil skolen brukes til førsteklassene. Dette bygget er nå overfylt og det er behov for akutt utvidelse. Det er heller ikke plass til førsteklassingene i dagens skolebygg.

– Det er en pedagogisk begrunnelse for at vi ønsker å samle første trinn, men i forhold til høstens skolestartere har vi behov for mer plass. På sikt er mer plass et voksende behov, dette handler jo om samfunnsutviklingen i ottestad-området, sier Børresen.

Kritisk til brakkeløsning

Formannskapet vedtok onsdag at behovet for mer skoleareal løses gjennom leie av en brakkemodul. En midlertidig leid skolepaviljong for første trinn fra skolestart 21. august 2017 skal knyttes til dagens trinnbase fram til ny skolestruktur i Ottestad er avklart. For skoleåret 2017/2018 er det 54 elever som skal starte på Hoberg skole. Barnehagene melder om store barnekull i årene som kommer.

Ringnes kritisk

Venstres Erik Ringnes ønsket å avvise saken i formannskapet og fremmet forslag om at rådmannen snarest utarbeider utkast til en permanent løsning med et vanlig skolebygg. Også Høyres Kirsti Berge var kritisk til at kommunen ikke har tatt høyde for den store elevtallsutviklingen i Ottestad.

– Jeg stiller meg uforstående til den dårlige planleggingen. Dette er ikke bra og viser kommunens manglende evne til planlegge og gjennomføre nødvendige tiltak innenfor et av kommunens kjerneområder, skole. Vi har lenge visst at hele 80 prosent av befolkningsøkningen skjer i Ottestad-området, sier Ringnes.

– Fortjener bedre

– Har ikke politikerne også et ansvar for å følge med i timen?

– Svaret på denne utfordringen er ikke å bygge paviljonger eller brakker som er et mer dekkende ord. Brakker kjennetegnes av dårlig inneklima og gir dessuten et uheldig signal til barn og unge om at skolebygg ikke er viktige. Barna og de ansatte fortjener bedre. Det skumle er at midlertidige løsninger har lett for å bli permanente.

Venstres forslag om å sende saken tilbake til rådmannen for utredning av skoleutvidelse fikk bare Berges stemme, og falt altså mot ni stemmer.

– Jeg hadde undervisning i skolebrakke sammen med Sigbjørn Johnsen, sier Kirsti Berge.

Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.