John Skjemstad koordinerer all byggeaktivitet og alt av frivillighetsarbeid på Atlungstad golfbane. For to år siden ble han utnevnt til æresmedlem, men har så visst ikke tenkt å hvile på laurbærene.

Dugnadsgjengen på Atlungstad tar nemlig ikke hvileskjær i golfsesongen. De jobber for at diamanten ved Mjøsa skal skinne når NM for damer og herrer arrangeres i august.

Administrerende direktør Pål-Jan Stokke kan ikke få fullrost dugnadsgeneralen nok.

Utvikler golfanlegget

– John er rett og slett fenomenal. Han er en person som setter andre foran seg selv hele tiden og som absolutt ikke har begrensninger på forbruk av dugnadstimer på golfbanen. Han er på banen hver dag. Han gir seg ikke og kjører på. Det er denne entusiasmen som smitter på hele dugnadskorpset, sier Stokke.

Ifølge golfsjef Stokke har noen ansvaret for blomster, andre medlemmer har ansvaret for å servere, snekre fuglekasser eller jobbe frivillig i butikken. Alle er pensjonister og opplever at de har en meningsfull fritidsbeskjeftigelse.

– Vi teller ikke dugnadstimer her. Motivasjonen er at vi har et eierskap til klubben, sier Skjemstad og smiler.

– Fantastisk morsomt

– Å se at baneanlegget blir bedre og bedre for hvert år er gleden i dugnadsarbeidet. Dessuten har dugnadsgjengen det veldig sosialt.

Ifølge John Skjemstad har klubben fra starten hatt et organisert dugnadsarbeid. Koordineringsansvaret for frivillig arbeid ledes nå av han.

Mandag holdt dugnadsgjengen på å gjøre ferdig det nye utsalgsstedet ute i Mjøsa ved hull 17. Ei bru forbinder det laftede utslagsstedet med tørt land.

Stolte av golfbanen

Medlemmene i Atlungstad Golfklubb eier aksjer i anlegget.

– Som medeiere har vi jo interesse av å utvikle banen golfteknisk for golferne. Samtidig skal det også være innbydende å komme til Atlungstad, det skal se pent og ryddig ut. Vi har ambisjon om å gjøre Atlungstad til Norges flotteste bane. Fra 3.–5. august skal det arrangeres NM på Atlungstad. Det er en spesiell anledning og en gulrot for å framstå med en bane som er bra og skal bli likt av gjestene.

Pål-Jan Stokke opplyser at golf-åpningen 12. mai tangerer tidenes seneste åpning. Området er nå asfaltert og folk vil senere i sommer møte helt nye skilt på Ottestadstien der man ønskes velkommen til golfbanen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.